Statsekretær Ingelin Noresjø har gitt gudmor-gaven hun fikk for dåpen av fartøyet MF Heilhorn, til Nok Nordland (tidligere SMISO Nordland).

Gir gudmor-gaven til en organisasjon som ingen egentlig ønsker

Skrevet av Roger Marthinsen
20.11.2020 14:29 - OPPDATERT 20.11.2020 17:02

– Jeg har et ønske om at dåpsgaven skal gis til en organisasjon som er livsviktig at finnes, men som ingen egentlig skulle ønske at det er behov for.

Dette sier statssekretær i samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø (KrF), som er gudmor for den nye el-ferja "MF Heilhorn". Pengegaven på  10.000 kroner som hun fikk for gudmor-oppdraget, gir hun til Senter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO) i Mosjøen.

– SMISO gjør en uvurderlig innsats for mennesker som har blitt utsatt for kanskje det aller mest tabubelagte i samfunnet. De jobber daglig med støtte til seksuelt misbrukte i deres bearbeiding av overgrep, og å bekjempe seksuelle overgrep mot barn, sier Noresjø i en pressemelding.

– Dessverre foregår seksuelle overgrep i alle samfunnslag og mot alle aldersgrupper. Men kvinner og barn er spesielt utsatt. Det er bare å se på nyhetsbildet nylig om overgrep i idretten. Åpenhet kan bidra til å bryte tabuer, og avdekke kriminelle handlinger, som jo dette er. Jeg ønsker å bidra til den åpenheten ved å gi en gave til SMISO, som kanskje er ukjent for flere, sier Ingelin Noresjø.

(Saken fortsetter under bildet)

SMISO-Nordland er takknemlig og setter stor pris på dåpsgaven, sier daglig leder Sissel Øyen. Foto: Kristian Rødvand

SMISO utgjør et supplement til det offentlige tilbudet, og finnes i alle fylker. Organisasjonen får offentlig støtte basert på tilskudd fra samarbeidsfylker og kommuner. Staten plusser på noen kroner for hver krone som kommer inn.

– Dessverre er det bare 13 kommuner i Nordland som har avtale med SMISO, og som dermed har stor finansiell underdekning i det store fylket. Så vi på SMISO-Nordland er takknemlig og setter stor pris på dåpsgaven, sier daglig leder Sissel Øyen.

Pengene vil bli brukt til å gjøre SMISO – som i disse dager skifter navn til Nok Nordland (der Nok står for nettopp det; Nok!) – bedre kjent i fylket.

– Når vi vet at 1 av 3 kvinner og 1 av 10 menn blir utsatt for seksuelle overgrep her i Norge, så er det mange som trenger hjelp og støtte til å komme seg videre i livet. Seksuelle overgrep skal ikke ties i hjel, men snakkes i hjel, sier Sissel Øyen. 

[annonse]
(Saken fortsetter under bildet) 

Torghatten-direktør Stein Andrè Herigstad-Olsen synes det er flott at statsekretæren har gitt dåpsgaven til Nok Nordland(tidligere SMISO).
 
"MF Heilhorn" skal gå mellom Vennesund og Holm i Nordland. Det er Torghatten Trafikkselskap AS som eier den nye ferja og som har bestemt at dåpsgaven skal gis videre til en organisasjon etter gudmors ønske.

– Vi i Torghatten synes det er flott at statssekretær Ingelin Noresjø har valgt å gi dåpsgaven til en svært viktig organisasjon, som SMISO er. Vi håper at denne gaven også kan bidra til å gi økt oppmerksomhet om SMISO, og bidra til ytterlige støtte, sier adm.dir. Stein Andrè Herigstad-Olsen.

---------------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.