Fagforbundets nye, digitale hverdag.

Les om det spesielle 1. mai-toget som gikk gjennom hele Nordland fylke!

Skrevet av Kjærstin Berntzen
02.05.2021 11:44 - OPPDATERT 02.05.2021 20:02

Fagforbundets 1. mai-tog gikk i år gjennom hele fylket, i nord og sør, på innlandet og ute i øykommunene. Ikke engang en pandemi kan stoppe Fagforbundet fra å synliggjøre 1. mai.

Av hensyn til smittevern, ble det avholdt digital markering av arbeidernes kampdag, med videoappeller fra både lokale og regionale tillitsvalgte fra hele fylket.

Toget startet klokken 07.00 på morgenen, og det ble totalt holdt 29 appeller etter hverandre gjennom dagen. Tore Jakobsen, leder av Fagforbundet Nordland, avsluttet toget med hovedtale for dagen 10 timer senere. 

– Vi har ikke avholdt ei samlet sending, slik mange lokalorganisasjoner i LO eller LO sentralt har gjort. Vi har delt 30 frittstående videoinnlegg og på den måten arrangert et digitalt 1.mai-tog gjennom hele fylket, forteller Line Tollefsen, nestleder Fagforbundet Nordland.

 

Vil dere fortsette med digitale sendinger fremover?

– Digitale sendinger er helt klart kommet for å bli. De vil i fremtiden være et godt supplement til de møtearenaene som vi gleder oss til å ta i bruk igjen, sier Tollefsen.

– Vårt digitale 1.mai-tog i Fagforbundet Nordland har nådd ut til mange som kanskje ikke kunne deltatt på et tradisjonelt arrangement, fordi mange av våre medlemmer jobber, også 1.mai.

– Det flotte med disse innleggene er jo at de vil deles og vises i dagevis etter 1.mai. Så flere kan få se dem når de har tid, eller en gang til om budskapet trengte å høres igjen, forteller Tollefsen videre.

(Saken fortsetter)

[annonse]
 

Hvor mange har deltatt i toget?

– Vi hadde 25 000 visninger på de 30 innleggene så langt, men det øker jo hvert minutt. I tillegg har innleggene blitt delt over 600 ganger, forteller Tollefsen.

Se alle innleggene her: #1mai2021fagforbundetnordland

 

De mest populære innleggene på selve dagen var under de følgende parolene:

Rett person på rett plass – 1.mai-apell fra Bjørn-Roger Steen, leder av yrkesseksjon helse og sosial Fagforbundet Nordland.

Sosial boligpolitikk for ungdom – 1.mai-appell fra Heidi Bohlin, ungdomstillitsvalgt Fagforbundet Vestvågøy.

Lovfestet rett til læreplass – 1.mai-apell fra Isabell Myrli, leder av ungdomsutvalget Fagforbundet Nordland.

Ny regjering - ny kurs – Hovedtale fra Tore Jakobsen, leder Fagforbundet Nordland.

Les mer om:

1. mai Fagforbundet