Daglig leder i Galleria kunstfestival, Annika Honggard  på det som skal bli åpent kontor  i Sjøgata under festivaluka. Foto: Anne-Kristine Bastholm

Galleria-kontor midt i Sjøgata

Skrevet av Anne-Kristine Bastholm
04.06.2019 07:00 - OPPDATERT 04.06.2019 11:59

Når Galleri Kunstfestival starter 29. juni er ”Galleria-frivillige” klare for å ta i mot og veilede besøkende og utstillere. I år skjer det fra kontor midt i Sjøgata.

– Vi har inngått leieavtale med Simen Nyland, som eier huset og vi er godt fornøyd med beliggenheten i krysset Sjøgata – Petter Bechs gate. Det sier daglig leder i Galleria Kunstfestival, Annika Honggard.

Hun mener det er viktig å ha et fast tilholdssted, slik at både tilreisende og fast bosatte i Vefsn kan stikke innom og få informasjon om det som skjer under den travle uka fra 29. juni til 6. juli.

Flere frivillige
Alle frivillige  får t-skjorter med motiv fra årets  tema, Samtaler,  og de skal bli godt synbare i bybildet. På denne måten blir det også enklere for andre å ta kontakt hvis de har noe å spørre om.

Mens frivillige blir sett med oransje  t-skjorter, får utstillerne annen farge.

– Har dere nok frivillige?

– Vi har fått en del, men vil gjerne ha flere. Vi ønsker at de går inn på vår hjemmeside og melder seg på via et skjema som er lagt ut, forteller Honggard.

De frivillige skal enten være på kontoret eller gå litt rundt og også oppsøke kunstnerne samt servere kaffe og kaker. De som er interesserte kan melde seg for hele uka, eller kan opplyse om de vil hjelpe til noen dager.

Felles tema
Samtidig som Galleria Kunstfestival arrangeres, går Toppenkurset av stabelen og uka avsluttes med Byfesten. Alt samles under Festspillene Helgeland og alle har favnet om Gallerias tema, Samtaler.

– Samtaler rommer så mye, som kunst, musikk, dans, kroppsspråk og alt dette får vi oppleve i løpet av festspilluka, mener Honggard. Hun legger til at Unesco har valgt 2019 som året da det skal fokuseres på utryddingstruede minoritetsspråk og Galleria ønsker å få fram at Helgeland har et sørsamisk språk. I år blir det også en samisk utstilling på Jakobsenbrygga under Galleria Kunstfestival. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.