Helgelandssykehusets direktør Hulda Gunnlaugsdottir har i dag levert styreleder Dag Hårstad sin innstilling til ny sykehusstruktur på Helgeland. Foto: Silje-Tamara Rojas

Går for to sykehus – hovedsykehuset på Mo

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli, Silje-Tamara Rojas, Line M. Fagermo
20.11.2019 15:25 - OPPDATERT 20.11.2019 19:32

Sykehusdirektøren har informert styret og de ansatte om sin innstilling til sykehusstruktur.

Sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir går inn for en to-sykehusmodell på Helgeland, med et stort sykehus på Mo og et mindre sykehus i Sandnessjøen.

I tillegg forslår sykehusdirektøren DMS i Brønnøysund og Mosjøen.

Videre skal fødeavdeling og akuttkirurgi beholdes der dette ligger i dag; altså i Sandnessjøen og i Mo i Rana. 

Dette bekrefter flere kilder som Rana No og Vefsn No har snakket med, som var til stede da sykehusdirektørens innstilling ble presentert for de ansatte ved Helgelandssykehuset avdeling Mo i Rana, nå like etter klokken 15.

Sykehusdirektøren har i overlevert sin innstilling for fremtidig sykehusstruktur til Helgelandssykehuset HFs styre. Saken skal styrebehandles i styremøte på Meyergården, torsdag 28. november. Saken går deretter videre til Helse Nord, som skal styrebehandle saken den 18. desember. 

Rana-ordfører Geir Waage sier at han har hørt rykter om at dette er sykehusdirektørens innstilling, men ønsker ikke å kommentere saken før han har fått en formell bekreftelse fra Helgelandssykehuset. 

Det har så langt ikke lyktes oss å få kommentar fra Vefsn-ordfører Berit Hundåla. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.