Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i Nordland avlyses

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
11.03.2020 09:50

Korona stanser nok et arrangement. Vurderer en digital løsning på mesterskapet.

– Vi i Ungt Entreprenørskap Nordland har fulgt tett med på hva Folkehelseinstituttet (FHI), og myndighetene anbefaler rundt koronaviruset og arrangementer, med den seneste oppdateringen fra 10. mars.

– På bakgrunn av dette gjennomførte Nordland Fylkeskommune også egen risikovurdering for arrangementet og konklusjonen er at de avlyser deltakelse. 

Dette er en beslutning også vi i Ungt Entreprenørskap Nordland, som ansvarlig arrangør, støtter fullt og helt opp om. Vi tar vårt samfunnsansvar på alvor og skal selvsagt høre på de anbefalinger som til enhver tid gis fra sentrale autoriteter rundt koronaviruset, skriver Ungt Entreprenørskap i en pressemelding. 

De understreker at det er med tungt hjerte at de gjør dette.

– Vi beklager på det dypeste til spesielt elever og lærere som skulle deltatt. I tillegg beklager vi til våre samarbeidspartnere og alle frivillige som skulle stille opp.
Vi vet at vi nå får mange skuffede ungdommer, som helt siden i høst har sett frem til å

vise frem sin Ungdomsbedrift - som de er utrolig stolt over. For mange er Fylkesmesterskapet et høydepunkt, de har brukt ekstremt mye tid på forberedelser opp mot arrangementet. 

Selv om det fysiske arrangementet er avlyst ser Ungt Entreprenørskap på en løsning for å kjøre mesterskapet i en digital drakt. Ungdommene som skulle deltatt skal få muligheten til å konkurrere likevel og vise frem bedriftene sine. 

– Vi skal selvsagt kåre fylkets beste ungdomsbedrifter på tross av denne situasjonen. Detaljene rundt dette kommer vi tilbake til straks det er klart. Alle elever, lærer og jurymedlemmer vil bli kontaktet for videre informasjon om å delta digitalt. 

– Vi lover heder og ære til ungdommene - klart vi skal ha med Nordland sine nominasjoner videre til et eventuelt Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter, skriver Ungt Entreprenørskap. 

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.