Festivalsjef Martin Rugelsjøen Lie håper at Husøya skal forbli omtrent så folketom som dette, også under neste helgs festivalhelg. Foto: Ola Rønning

Frykter at festglade folk uten billett skal fylle øya

Skrevet av Roger Marthinsen
06.07.2020 11:03

– Om det kommer mange unge mennesker utover til Træna for å feste på vårt camp-område så vil det være ødeleggende for Trænafestivalen.

Neste helg går "korona-utgaven" av Trænafestivalen av stabelen; en svært redusert utgave der maks 200 tilskuere får plass. Festivalsjef Martin Rugelsjøen Lie frykter imidlertid at mange uten billett skal reise til Husøya, for nærmest av gammel vane ha seg ei fest-helg i teltcamp.

– Vi er bekymret for at det skal komme «festivalgjester» uten billett utover til Træna neste helg, så derfor vil vi gjerne sende et signal om at folk ikke skal komme utover, sier Martin Rugelsjøen Lie.

Årets Trænafestival var i utgangspunktet helt avlyst, som følge av covid-19-pandemien. Da myndighetene åpnet for arrangement med inntil 200 deltakere – forutsatt at man kan følge smitteverntiltakene – lanserte man en mini-utgave av festivalen. De 200 billettene som ble lagt ut for salg i mai, ble utsolgt på 29 sekunder!

Det er i utgangspunktet kun personer med en av dissse 200 billettene som får adgang til campen, og det er dette festivalledelsen nå ber folk om å respektere.

– Om det kommer mange unge mennesker utover til Træna for å feste på vårt camp-område vil dette være ødeleggende for Trænafestivalen, fordi det blir vanskeligere å overholde smittevernregler. Og trengsel fører til økt sjanse for korona-smitte. Campen er stengt for dem som ikke har billett denne helga, påpeker Rugelsjøen Lie, som selv er lege og i en periode tok ekstra jobb ved et sykehus i Trondheim, for å bistå under korona-pandemien.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.