Fru Haugans overtar historisk restaurant i Oslo

Skrevet av Kristian Rødvand
16.03.2021 12:46 - OPPDATERT 17.03.2021 06:02

Man kan regne med å oppleve nordnorsk gjestfrihet på den utestedet Olympen på Grønlandsleiret i Oslo i tiden framover. Gjennom sitt nyetablerte datterselskap Restauranthuset Olympen AS overtar Haugans Holding AS driften av den historiske restauranten. Nattklubben Pigalle, uteserveringen i 2. etasje, samt selskaps- og møteromslokalene i 3. etasje følger overtakelsen. Selger er Rodeløkka Invest AS.

Fru Haugans Holding AS, eier i dag blant annet Nordnorges eldste hotell med tilhørende restauranter/barer og har lang erfaring med å utvikle og drive restauranter med historiske kvaliteter.

(Saken fortsetter under bildet)

Olympen vil med sin historie og sitt gode renomme passe godt inn i selskapets portefølje da selskapets eiere lenge har ønsket å utvide sin drift til landets hovedstad.

-I nesten 130 år har det vært servert underholdning, god mat og drikke på Olympen. Vi skal legge til rette for at restauranthuset utvikler seg i den retningen markedet etterspør samtidig som vi skal ta godt vare på de kvalitetene som er unike for dette huset, sier forretningsutvikler Sverre Haakon Løvold Strand i Fru Haugans Holding. 

(Saken fortsetter under bildet)

-Det gode arbeidet som er lagt ned i restauranten de siste årene, spesielt av selger Nevzat Arikan og hans team er formidabelt. Vi skal bygge videre på dette og løfte restauranthuset til nye høyder, Forteller Direktør i FHH AS Ellen Løvold Strand.

[annonse]
Overtakelsen er avtalt til 01. april og de nye eierne forventer å holde stengt i en periode for å tilpasse lokalene til den nye driften. Alle ansatte tilknyttet Olympen tilbys arbeid i det nyopprettede selskapet Restauranthuset Olympen AS. 

(Saken fortsetter under bildet)


Om Fru Haugans Holding AS: 
Fru Haugans Holding eier og driver blant annet Fru Haugans Hotel, Nord-Norges eldste hotell med historie fra 1794.

Hotellet har vært eiet og drevet av den samme familien siden 1885 og 5. generasjons innehaver Ellen Løvold Strand er i dag Hotelldirektør.

Fru Haugans Hotel er medlem av «De Historiske hotell og spisesteder». Selskapene eiet av Fru Haugans Holding sysselsatte i 2019 ca. 90 personer og omsatte for ca. MNOK 75. 

(Saken fortsetter under bildet)

Om Restauranthuset Olympen AS: 
Olympen fyller hele bygården i Grønlandsleiret 15. Bygget, som ble oppført av Schous bryggeri i

1892, rommet først et teater før restaurantdrift ble etablert i 1904. Olympen har blitt en institusjon i hovedstadens bybilde og er restauranten nesten alle kjenner, og som veldig mange har kjær.

Foruten Restaurant Olympen i 1. etasje inneholder huset nattklubben Pigalle i 2. etasje og møterom/selskapsfasiliteter i 3. I et normalår sysselsetter