Yolanda Hagmeijer er veldig glad for å være sammen med venner og familie på et sted som betyr mye for henne. Foto: Helgelandssykehuset

Fra Nederland og får behandling ved HSYK under ferien sin

Et samarbeid mellom Helgelandssykehusets i Brønnøysund og dialysesenter i Nederland gjør det mulig for Yolanda fra Nederland å få behandling under ferieoppholdet sitt på Helgeland.

Yolanda Hagmeijer er fra Nederland og er  regelmessig på besøk på Helgeland. Men Yolanda har behov for dialysebehandling tre ganger i uken. Hun tok da selv kontakt med Helgelandssykehuset for å undersøke muligheten, og får nå behandling ved avdelingen i Brønnøysund. 

– Dette er en pasient som regelmessig har besøkt Helgeland i mange år, men som har måttet utsette sine besøk pga. koronapandemien. I mellomtiden har hun blitt diagnostisert med nyresykdom og startet dialysebehandling. 
Hun hadde et sterkt ønske om å komme tilbake til Norge og Helgeland, forteller avdelingsleder ved Dialysen i Helgelandssykehuset i Brønnøysund, Louise Larsson.

Helgelandssykehuset undersøkte derfor saken med økonomiavdelingen, Helfo og hennes behandlende lege i Nederland, og det viste seg at det var mulig med et slikt behandlingssamarbeid. For å få til dette, har det også vært dialog mellom Helse- og omsorgsdepartementet og den Nederlandske trygdeordningen. 

Helgelandssykehuset har hatt et veldig fint samarbeid med Zaans Medisch Centrum, som er senteret hvor hun får behandling i Nederland, og nå er hun på Helgeland. 

– Yolanda er veldig glad for å være sammen med venner og familie på et sted som betyr mye for henne og samtidig kunne ivareta sin helse og få behandling. Dette viser at Helgelandssykehuset har gode desentraliserte tjenester, som kan behandle pasienter på tvers av landegrenser, skriver sykehuset i e-post til Vefsn No.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.