Tippen restaurant Mosjøen sentrum gågata. Foto: Pål Leknes Hanssen

Forbannet på fraværet av en JA – kommune!

Skrevet av Knut Wulff Hansen, Leder VTP
09.05.2019 19:58 - OPPDATERT 09.05.2019 22:17

– Men selvsagt får de fortsette, kommunen ville bare plage de litt, slik at det blir forsinket og ikke ferdig til byfesten., skriver Knut Wulff Hansen i dette leserbrevet.

I lang tid har det gamle ærverdige Tippen-bygget fremstått med en skjemmende fasade. Det har vært kommentert av politikere, næringsdrivende og innbyggere. Så stygt har det vært at foreningen Mosjøen Torg tidvis har dekket hele fasaden med en trykt banner. 

Endelig kom det noen som fikk fart på sakene. Per Inge Tverå og Karin Larsen Tverå fikk avtale med eierne av bygget. De skal drive kafe og restaurant i første etasje. Andre etasje utvikles etter hvert. I begynnelsen av april var allerede fasadeendringene i gang. Mange vefsninger gledet seg til en ny epoke for det sagnomsuste bygget. Og det skulle stå ferdig til Galleria og byfesten. Mosjøen kunne igjen ønske alle turistene velkommen til et flott sentrum.

Plutselig ble det STOPP. Paragrafrytterne hadde vært ute. Stillasene ble demontert og arbeiderne hadde forlatt byggeplassen. Igjen sto Karin og Per Inge med løpende kostnader på en uåpnet kafe og restaurant, samt lønninger til de som allerede var ansatt. 

Var det nødvendig? Selvsagt ikke! Hvis overtredelsen eller forsømmelsen var av en så alvorlig art vil de aldri få ta opp igjen arbeidet senere. Men selvsagt får de fortsette, kommunen ville bare plage de litt, slik at det blir forsinket og ikke ferdig til byfesten. Hva med litt velvillig veiledning samtidig som prosjektet fullføres? Hvor er kommunens politiske og administrative ledelse som kan gi de nødvendige dispensasjoner?

Snart er det kommunevalg. Da kan innbyggerne selv bestemme. Med Vefsn Tverrpolitiske Parti (VTP) får de en sterk JA – kommune. Selvsagt respekterer VTP lover og regler, men positiv og sunn fornuft, til fordel for våre innbyggere, vil alltid være førende for oss. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.