SVs Audun Lysbakken var tydelig i sin støtte til Nesna, både før og under gårdagens partilederdebatt. Foto: Hans Petter Sørensen / Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland

Flere partier ga Nesna-løfter

Skrevet av Roger Marthinsen
07.09.2019 09:00

Flere partiledere slo fast at lærerutdanningen på Nesna skal videreføres.

– Vi i Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland er  strålende fornøyd med den gode dekningen vi fikk på valgets siste partilederdebatt i Trondheim, direktesendt på NRK.

Dette sier Jenny Myklebust og Siril Finne i «Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland», i etterkant av partilederdebatten fredag kveld. Der ble saken om nedleggelsen av Nesna og Sandnessjøen tatt opp av NRKs Fredrik Solvang, og ble heftig debattert av politikerne.

Audun Lysbakken (SV), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Bjørnar Moxnes (Rødt) er kjente Nesna-patrioter, og argumenterte tydelig for Nesna, og kom med ramsalt kritikk mot vedtaket.

Jonas Gahr Støre var tydelig og gikk langt i lovnader om gjenopprettelse og desentraliserte studier på Nesna. Støre påpekte at "det er ikke flertall for dette i Stortinget nå", før han repliserte at dersom Ap kommer til makten, da skal lærerutdanningen tilbake til Nesna.

Une Bastholm i MDG satter spørsmålstegn med utredningene i saken.

Av regjeringspartiene var det bare Kjell Ingolf Ropstad (KrF) som sa tydelig ja til Nesna.

– Trine Skei Grande (Venstre) kommenterte at vi må stole på fagfolkene i styret ved Nord universitet. Men hvordan kan vi stole på et styre som baserer et nedleggelsesvedtak på en rapport som er feilaktig, fra et kommersielt PR-byrå, spør Myklebust og Finne, som slett ikke gir opp kampen for videre lærerutdanning, selv om Nord-styret har satt et punktum for nettopp det. 

– Vi bretter opp ermene og kjemper videre framover. Det er mye grums som ikke er kommet fram enda. Ingen snakker om barnehagelærerutdanningen eller IKT-studiene Nesna tilbød på Mo. Dette ønsker vi i folkeaksjonen å løfte fram, sier Jenny Myklebust og Siril Finne. 

Bildeserie
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.