Flere nye koronatilfeller i Nordland

Skrevet av Roger Marthinsen
22.05.2020 16:16 - OPPDATERT 23.05.2020 07:02

Eldre person smittet i Vefsn. To personer som var i Fauske på jobboppdrag har testet positivt. Også i Bodø er det registret enda et tilfelle.

Se oversikten over korona-smitte i fylket, nederst

Etter en periode med svært få korona-tilfeller i Nordland, har det siden onsdag blitt meldt om fire nye tilfeller i fylket.

Torsdag ble det bekreftet et nytt tilfelle av koronasmitte i Vefsn, da prøven som ble tatt av en eldre person var positiv. Dette meldte Vefsn kommunes beredskapskontor i en pressemelding torsdag kveld.

– Personen som er smittet har milde luftveissymptomer, og er isolert i eget hjem. Smittesporing er iverksatt, men smittekjeden er ikke avklart. ​Personen er sannsynligvis smittet i Vefsn, melder kommunen. 

Dette er det andre påviste tilfellet av korona-smitte i Vefsn kommune. 

I Bodø er det meldt om ett nytt smittetilfelle siste døgn.

– Det er importsmitte og vi har god kontroll, sier helseleder Stian Wik Rasmussen.

Dette er smittetilfelle nummer 36 innad i Bodø. Totalt skal nå 42 bodøværinger være smittet, når man teller med tilfeller der personer med bostedsadresse Bodø har testet positivt andre steder i landet.

Tidligere denne uka ble det også påvist to nye tilfeller i Fauske kommune. Dette er to personer som begge er bosatt i annen kommune, men som befant seg i Fauske kommune i forbindelse med arbeid, da de ble testet.

[annonse]
Antall registrerte tilfeller i Nordland er nå 120.

Tidligere denne uka ble det også varslet om et nytt tilfelle i Rana, da Nordlandssykehuset hadde fått positivt resultat på en mann fra Rana. Vedkommende hadde reist med tog og taxi, og drosjesjåførene som transporterte mannen ble satt i karantene. Rana kommune mistenkte imidlertid at testen var feil, og dette ble bekreftet dagen etter: Det dreide seg om en såkalt falsk positiv test. 

I Rana er det registrert tre covid-19-tilfeller i kommunen. I den offisielle statistikken står kommunen oppført med fire, men bare tre av disse har testet postivt i Rana. Dette betyr at tilfelle nummer fire enten er en person bosatt i Rana som har testet positivt i en annen kommune, eller at en av de positive falske testene har blitt tatt med i statistikken. 

Kommuner i Nordland med registrerte covid-19-tilfeller:

Bodø 42
Vestvågøy 13
Flakstad 6
Meløy 6
Narvik 6
Sortland 6
Brønnøy 5
Dønna 5
Hadsel 5
Leirfjord 4
Rana 4
Vega 3
Vågan 3
Alstahaug 2
Fauske 2
Sømna 2
Vefsn 2
Grane 1
Moskenes 1
Saltdal 1
Steigen 1
----------
LES OGSÅ:

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.