Kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen bekrefter at det for andre dag på rad er bekreftet om fire nye korona-tilfeller i Rana. Foto: Roger Marthinsen

Fire nye korona-tilfeller i Rana det siste døgnet - ett tilfelle på Lurøy

Skrevet av Roger Marthinsen
19.11.2020 10:19 - OPPDATERT 19.11.2020 17:02

94 personer har testet positivt på tre uker.

Det ble i går, onsdag 18. november, registrert fire nye smittetilfeller i Rana. Dette er det samme antallet som ble bekreftet smittet tirsdag 17. november. 

– Alle har kjent smittekilde, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen.

Kommunen vil i ettermiddag komme med informasjon om smittesituasjonen og gi sine anbefalinger for neste uke.

Totalt har nå 94 personer testet positivt siden utbruddets start i Rana, den 28. oktober. Totalt er 108 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar.

I går kveld ble det også bekreftet at en person i Lurøy har testet positivt for covid-19. Dette er det første smittetilfellet i Lurøy, der en person er testet i Lurøy og også bor i kommunen, har testet positivt. Tidligere har en person med registrert adresse i kommunen testet positivt under opphold i en annen kommune. 

I Nordland var det per i går kveld 486 personer som er bekreftet korona-smittet siden pandemiens utbrudd i februar.

I løpet av høsten er det registrert smittetilfeller i Hemnes, Træna, Nesna og Lurøy. Rødøy er en av i alt ni kommuner i Nordland som forstatt ikke har registrert noen covid-19-tilfeller. 

--------------

LES OGSÅ:

[annonse]
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.