Foto: Dan Jenssen

Festspillene presenterer Peer på pub: –⁠ Dette er Ibsen for folket!

Teater, musikk og øl! I en pressemelding presenterer Festspillene Helgeland teaterstykket "Peer på pub".


«Peer ble helt ny for meg. Så dyktige og godt instruerte aktører, genial musikkbruk og den dovregubbenscenen tror jeg aldri jeg vil glemme! Dette er Ibsen for folket. Ibsen hadde vært stolt!»

«Det var en sjeldent bra opplevelse!»

«Takk for en utrolig fin Peer Gynt. Tydelig, klar, morsom og sår.»

«Kan virkelig anbefale dette teaterstykket. Et fyrverkeri av skuespillere! Kunst.»

Henrik Ibsens Peer Gynt burde være kjent for de fleste, men har du opplevd Peer på en pub? Forestillingen «Peer På Pub» har høstet mange lovord av både publikum og presse etter premieren på Parkbiografen 6. juni. Forestillingen fikk fantastisk mottagelse og har siden spilt på teatre, festivaler og puber over hele landet.

Dette er en leken, lett tilgjengelig og ikke så rent lite rocka versjon av Ibsens mesterverk. Det er en forestilling designet for puber med lovnader om den ultimate pub-opplevelsen. «Peer på Pub» inneholder alt et godt barbesøk skal inneholde; den gode samtalen, livsforlengende humor, magisk musikk, heftig festing og spørsmålet om du har tatt de rette valgene i kjærlighetslivet og verden generelt.

Samtlige kvinneroller (bortsett fra Solveig) spilles av Johanne Fossheim fra Mosjøen. Johanne har klassisk utdannet (Stanislavskij) fra Australia, og hun har spilt teater i Australia i fem mer og hatt hovedroller ved landets største musikalteater. I Norge har hun spilt hovedroller med overgang til både andre dialekter, kjønn og aldre og fått gode kritikker. Høsten 2012 fikk hun sitt første åremål i Norge og har siden jobbet i Norge og Danmark, bl.a ved Riksteatret, Nordland Teater, Det Vestnorske Teatret, Turnéteatret i Trøndelag, NRK, Teaterhuset Filuren (Aarhus) og Syddjurs Egnsteater (Aarhus).

Les hele intervjuet med Fossheim her (ekstern link).

Hun spilte militær danselærer i Aleksander Nordaas nettserie «Made in Mosjøen», en prestasjon som ble belønnet med pris for beste kvinnelige birolle på The Mavericks Movie Awards i USA. Hun har også medvirket i Nordaas prosjekt «The Huldra» der hun hadde hovedrollen i kortfilmen «Heim». I disse dager er hun aktuell som fortellerstemmen i «Nordlands Jeanne d´Arc».

Fossheim gleder seg stort til å spille stykket på hjemmebane. 

– Det blir veldig gøy. Jeg blir alltid ekstra nervøs når jeg skal spille for mine nærmeste, spesielt når jeg spiller noen litt drøye karakterer som jeg gjør i dette stykket, sier hun.

Hun mener deres moderniserte versjon av Peer Gynt er helt i Ibsens ånd.

– Ibsen selv tenkte jo nytt og annerledes og var en moderne nytenker – banebrytende for sin tid. Han brøt mange sosiale normer, ikke bare innenfor teater, men han beskreiv blant annet det psykologiske, underbevisste i sin dramatikk lenge før Sigmund Freud satte ord på det med sine banebrytende teorier. Han skildret også sterke kvinneskikkelser som ville ”mer” enn å bare være sine menns ”lerkefugler” lenge før man skjønte at det gikk an. At en kvinne kunne ha ambisjoner selv. Derav navnet på kompaniet vårt også; ”Lerkefugl Produksjoner”.

«Med ein truverdig Peer og ei infam mor Åse med røykestemme, og med musikk i ei herleg blanding av Grieg og The Doors, fekk vi faktisk ein særs tilgjengeleg og forståeleg Peer.» Skrev anmelder Amund Grimstad i Klassekampen 12. feb 2020.

Det er en glede å kunne invitere til «Peer på pub» på Festspillene Hegeland 2021. Det blir øl, teater og konsert i skjønn forening. 

Forestillingen spilles på Fru Haugans Hotel 7. juli.

Foto: Dan Jenssen

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.