Foto: Therese Jægtvik/Cappelen Damm

Festspillene presenterer helaften med Roy Jacobsen

– Jeg vil påstå at det blir en litterær festaften når Roy kommer til byen. Vi skal ikke bruke noen mer beskjedne uttrykk enn det, sier Tor Martin Leines Nordaas.


«På en vindstille dag i juli stiger røyken rett opp…» Slik begynner Roy Jacobsen boka «De usynlige», en roman som føyde seg inn i ei lang rekke suksesser i et forfatterskap som knapt kan oppsummeres på halvannen time. På nettopp en dag i juli kommer Roy til Festspillene og bibliotekets godstoler, og i samtale med Tor Martin Leines Nordaas skal han fortelle om bøkenes liv og arbeid. Kanskje vi får vite når den femte boka om Ingrid på Barrøy er klar til å møte leserne? 

Leines Nordaas legger ikke skjul på at han er en stor beundrer av Jacobsens litterære arbeid.

– Han har jo en måte å uttrykke seg på som jeg som skrivende kar bare kan misunne ham, uten at jeg blir sjalu. Om du leser de usynlige er det som å lese musikk. Det er veldig vakkert samtidig som han ikke går av veien for å ta opp steinharde temaer.

Leines Nordaas lover en underholdende aften, der han vil grave i de mer ukjente sidene av Jacobsens forfatterskap.

– Jeg vil lete litt i Roy etter ting vi ikke visste fra før. Han har jo noen bøker som ikke er så kjent, også er han jo en veldig sterk novelleforfatter. Sånne ting kommer i skyggen av Seierherrene og De usynlige. Det er naturlig, det, men en forfatter består av mer enn de bøkene han er mest kjent for, sier han.

– Jeg vet at dette kommer til å bli en givende kveld.  Et morsomt poeng er at det er 30 år siden han slo igjennom med Seierherrene, og det er absolutt verdt en festaften.  

Velkommen til litterær helaften på Vefsn Bibliotek tirsdag 6.juli klokka 19.00. Gratis, selvfølgelig!

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.