Pressefoto

Festspillene presenterer: "Det hotteste bandet innenfor samisk musikk!"

Det lades opp til samisk musikk-fyrverkeri av beste merke på Festspillene Helgeland når Isák inntar Mosjøen torg!

Elektrojoikbandet Isák startet sine musikalske eventyr i 2017 og har siden slått seg opp som et av de største navnene innenfor samisk musikk. Bandet består av frontfigur Ella Maria Hætta Isaksen, som for alvor slo igjennom nasjonalt da hun vant Stjernekamp, samt produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos.

Riddu Riđđu-festivalen har omtalt Isák som «det hotteste bandet innenfor samisk musikk». De ble nylig kåret til vinnere av «NRK Urbi» av en jury bestående av musikkdirektør Mats Borch Bugge (NRK P3), og Erik Havelin fra NRK Urørt med flere. De vant også prisen for beste nye musikk på Sami Music Awards i 2018.

Isák har tatt opp arven etter Mari Boine som en av de fremste eksponenter for moderne samisk musikk. Med sin spennende fusjon av tradisjonell joik, urban synth og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk flytter Isák grensene for hva samisk musikk kan være.

Bandet kan oppleves på Mosjøen Torg onsdag 7. juli kl 21:00.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.