Bjørn Johnsen. Foto: Privat

Festspillene presenterer bokbad med Bjørn Johnsen

Skrevet av Kjærstin Berntzen
09.06.2021 10:29

Vefsn Bibliotek inviterer til bokbad med med forfatter Bjørn Johnsen under Festspillene Helgeland.  

Bjørn Johnsen er født og oppvokst i Mosjøen og er kjent som forfatter, komponist og lektor. Han debuterte som forfatter i 2004 med romanen «Menneskejerven», som ble inkjpt av Kulturrådet og satt opp for scene. Johnsen komponerte også musikk til oppsetningen. Han fulgte opp med romanen «Han som kom tilbake» i 2009, som han også komponerte musikk til.

Johnsen mottok en rekke stigender og prosjektmidler for «Menneskejerven», og han produserte selv en sceneoppsetning av romanen i 2010. 

Johnsen er kanskje mest kjent for storverket «Mosjøens pophistorie», der han går gjennom det aller meste av artister, band og begivenheter i musikklivet i Mosjøen fra 1950 til 2012. I hans bokproduksjon finner vi også ei lærebok for musikkstudenter.

Johnsen skal bokbadet av Olav Skårdalsmo på Vefsn Bibliotek og temaet er - som du kanskje har skjønt - Bjørn Johnsens forfatterskap, som nå teller fem bøker. I tillegg får vi høre musikk han har komponert til stemninger i sine romaner.

(Fortsetter under bildet) 

Bjørn Johnsens bøker. Foto: Privat

Under bokbadet får vi vite litt mer om Johnsens siste roman «Enok», som han gir ut i sommer. Romanen har fått fine mottakelser i presse, radio og hos bokbloggere. Dette er hans tredje roman. Selvsagt får publikum også høre spennende historier fra byens musikkliv.

Sted: Biblioteket

[annonse]
Tidspunkt: Torsdag 8. Juli klokka 19.

Bokbader: Olav Skårdalsmo

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.