Foto: Pressefoto

Festspillene Hegeland presenterer: Aurora Concept

Sondre Kleven spilte en bejublet konsert med sin Sondre Kleven Quintet på fjorårets Festspill. I år er han tilbake med et nytt konsept.


Aurora Concept baserer seg på nordnorsk jazz, utforsker Nord-Norges musikalske uttrykk og søker etter selve essensen i denne musikken. Gruppen spiller egenkomponert musikk og gjør egne versjoner av låter skrevet av ulike nordnorske komponister. Målet med konseptet er å vise frem landsdelens bl.a. melankolske, lyriske, groove-baserte lydbilde. 

Bandet ble startet i 2018 og har base i Tromsø. Alle medlemmene er, eller har vært, bachelor- og masterstudenter ved Musikkonservatoriet i Tromsø. 

Konseptet har vært fremført på JazzNatt arrangert av Tromsø Jazzklubb, og jazzklubben booket også bandet til å spille i februar 2019. Bandet har også spilt under Musikkfest i Tromsø 2018. Siden har bandet hatt fokus på å utforske det musikalske uttrykket i den nordnorske jazzen og skrive egen musikk. 

Bandet består av:

  • Sondre A. Kleven, saxofoner
  • Synne Morset, keys
  • Erlend Bjørnå, bass
  • Martin Lien, trommer
Aurora Concept spiller på Gammelkionen i Sandnessjøen tirsdag 6. juli kl 20:00 og på Kulturverkstedet i Mosjøen onsdag 7. juli kl 18:00. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.