Fem hundre vaksinert i Mosjøen

Skrevet av Tom Duesund
06.02.2021 05:49

Denne uka ble femte runde med vaksinering gjennomført i Vefsn og nærmere fem hundre vefsninger er nå i gang med vaksineprogrammet.

- Det er til sammen satt 617 doser, hvor 120 personer nå har fått 2 doser og 377 har fått 1 dose. Vi har denne uka startet med vaksinering i aldersgruppa 75 – 85 år. I tillegg går som før 20 % av dosene til helsepersonell i henhold til prioriteringsliste fra FHI, melder smittevernlege Øyvind Rømo.

Han forteller at tallene fra kommunen kan avvike fra tallene fra FHI, fordi FHI også teller med de som er folkeregistrerte i Vefsn og vaksinert et annet sted i landet. Det samme gjelder smittetallene. 

- Per i dag er det ikke noen registrert tilfeller i Vefsn. Ingen personer er i isolasjon, og ingen er i karantene.

Så langt er det tatt 7265 tester ved koronasenteret i Mosjøen og totalt 17 positive tilfeller er registrerte.

- Vi ønsker fremdeles at alle som får symptomer på akutt luftveisinfeksjon eller får svekkelse av smak- og/eller luktesans tar kontakt med Koronasenteret for å bli testet.

- Spesielt er vi interessert i å teste alle som har vært på besøk i noen av østlandskommunene hvor det er utbrudd av mutert virus selv om de ikke har symptomer. Disse ønsker vi å teste både ved hjemkomst og på dag 7 etter hjemkomst. Vi har god kapasitet slik at også andre  personer som ønsker å bli testet uten at de har noen konkret mistanke om at de er blitt smittet kan kontakte oss for testing.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.