Feil i VG-statistikk - ingen nye tilfeller i Vefsn

Skrevet av Kristian Rødvand
10.09.2020 03:00 - OPPDATERT 10.09.2020 03:06

Skyldes forsinkelse i MSIS-systemet. 2346 tester tatt i Vefsn til nå. Testing i helgene avvikles.

Det er til nå tatt 2346 tester i Vefsn, melder smittevernlege ifbm covid -19 Øyvind Rømo på Vefsn Kommune sine hjemmesider. 

Dette inkluderer alle testene som er tatt på koronasenteret, samt innlagte på sykehjemsavdelingene og ansatte ved sykehuset. Totalt har 3 har tester vært positive.

– Forrige uke hadde vi to personer som ble satt i karantene da de ble definert som nærkontakter til påviste smittetilfelle to andre steder i landet. Begge to testet negativt, men i tråd med Folkehelseinstituttets retninsglinje var begge i karantene i 10 dager, og ingen av dem utviklet symptomer. Karantenetida er nå over for begge to, skriver Rømo.

På VG sin oversikt over nye koronatilfeller ble det onsdag ført opp et nytt registrert tilfelle i Vefsn, men Rømo kan berolige med at dette ikke stemmer.

– Dette medfører ikke riktighet. Opplysningen skyldes forsinket registrering i MSIS-systemet av det ene av de to tilfellene som vi hadde her i august, skriver Rømo.

– Vi vil be om at så mange som mulig som får luftveisinfeksjoner eller mister smak- og/eller luktesans blir testet, uavhengig av om man tilhører en risikogruppe eller ei.

Til slutt skriver han at koronasenteret avslutter med testing lørdag og søndag inntil videre, da pågangen i helgene har vært liten.

– Ved behov vil dette bli tatt opp igjen senere, skriver Rømo. 

Telefonnummeret til koronasenteret som foretar testingen i Vefsn er 41 41 33 22.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.