Ronny Øverli med en av DAB-radioene. Foto: Helgelandssykehuset

Faren til Ronny ville så gjerne høre på radio da han havnet på sykehuset. Da kjøpte Ronny 50 stykker

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
02.10.2020 17:00

Kjørte fra Elverum til Mo med 50 radioer i bagasjen.

Da Johan Øverli fra Mo havnet på sykehuset etter ei trafikkulykke i Silatunnelen i sommer, ville han gjerne høre på radio mens han var dårlig. Men Helgelandssykehuset hadde ingen radioer tilgjengelige.

Da kom sønnen Ronny på at han kunne prøve seg på Spleis.no for å samle inn penger til en radio.

– Jeg tenkt at jeg sikkert kunne samle inn et par-tre tusen kroner, men det tok jo av. Plutselig hadde jeg 7000 kroner på kontoen. Rett før jeg skulle til å gå til innkjøp, snakket jeg med Wiggo Dalmo i Momek, forteller Ronny, som til daglig bor i Hurdal i Viken fylke. 

– Jeg lette litt rundt for å få tilbud fordi radioer er jo ikke så veldig billige. Men da jeg skulle kjøre nordover på besøk, så jeg helt tilfeldig at de hadde Pop-dabradioer til 199 kroner stykket i en butikk på Elverum.

– Da jeg gikk tror jeg det sto åtte stykker igjen i butikken. Hun i kassa så litt rart på meg.

"Tror du meg hvis jeg sier at det er 50" spurte jeg.

– Jada, sa hun .

– Jeg tok dem med i Skodaen, og følte meg som den kjeltringen, der jeg kjørte rundt med 50 radioer i bagasjerommet, forteller han lattermildt.

Ronny og Johan bestemte seg for å gi 25 radioer til hver av avdelingene  - medisinsk avdeling på Selfors og rehabiliteringen i Sandnessjøen .

[annonse]
– Han fikk jo først god hjelp på Selfors og deretter på rehabiliteringen i Sandnessjøen. Det var jo naturlig bare å dele på to når vi hadde så mange radioer, så fikk vi sagt takk til begge, sier Ronny.

Han var i Sandnessjøen i går og på Selfors i dag, og syntes det var litt artig å være julenisse om høsten.

SANDNESSJØEN F.v. Martin Vatshaug avdelingsleder, Kristin Sakshaug- overlege, Malin Åkerøy-ergoterapeut, Knut Andre Hvammen- fysioterapeut, Espen Kleffelgård Wiig- logoped og Ronny Øverli med far Johan Øverli i front. Foto: Helgelandssykehuset

 Avdelingsleder Ninja Hansen ved medisinsk avdeling på Mo takker så mye for gaven.
- Spesielt nå, når vi har begrenset besøk på avdelingen, er det mange pasienter som vil få god utbytte av denne gaven, sier Hansen i et innlegg på Helgelandssyklehusets Facebook-side.

– Det er jo så mye restriksjoner på grunn av korona, og mange esom migger mye alene. Da er det god selskap i en radio, sier Ronny Øverli.

MO I RANA: Ronny Øverli og Ninja Hansen, avdelingsleder Mo i Rana. Foto: Helgelandssykehuset

Les mer om:

Helgelandssykehuset
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.