Eksempel på svindel-SMS som nå er i omløp. Foto: Politiet

Får du en slik melding så pass på!

Skrevet av Roger Marthinsen
07.01.2021 13:53 - OPPDATERT 08.01.2021 06:01

– Ikke klikk på lenken! sier politiet og advarer mot svindel-SMS om pass.

– Vi er kjent med at bedragere i disse dager sender ut SMS, tilsynelatende i forbindelse med bestilling av pass, hvor man blir bedt om å fylle ut et skjema ved å klikke på en lenke i meldingen. Ikke klikk på lenken!

Dette melder politiet, i forbindelse med svindel-meldinger som sendes ut.

Hvis du får SMS fra det som kan se ut som politiet eller andre offentlige etater, er det alltid viktig å sjekke avsenders nummer, som i dette tilfellet er et +372 nummer som er landkoden for Estland. 

– Politiet vil ikke be deg svare eller legge informasjon gjennom en SMS. Dette er forsøk på såkalt phishing. I tillegg er det viktig å sjekke eventuelle nettadresser det linkes til. Vær oppmerksom på at det kan være falske nettsider, som ved første øyekast kan se ekte ut, opplyser politiet, som videre gjør oppmerksom om at ingen av politiets systemer er påvirket, og dersom du mottar en slik SMS i forbindelse med at du har bestilt time til nytt pass, er dette rent tilfeldig. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.