Falt fra pallplass

Eirin Maria Kvandal var uheldig i dagens NM-konkurranse på Lillehammer


Mosjøens hopphåp Eirin Maria Kvandal fikk en god motivasjonsboost ta hun tok NM-gull på plast i sommer. Forventingene var derfor høye til nye medalje i dagens NM i storbakke på Lillehammer.  

Med verdensener Maren Lundby tilbake var konkurransen sterkere denne gangen, men Eirin Maria var absolutt ventet å blande seg inn i pallkampen. 

I første omgang landet hun på 129 meter, men landet ustøtt og klarte dessverre ikke å holde seg på beina. Det gikk fint med Mosjøjenta, men en pallplass ble brått mye vanskeligere.

I andre omgang landet hun på 130 meter. Det holdt til en fjerdeplass.

Rennet ble ikke uventet vunnet av Maren Lundby, med hopp på 135,5 og 130,5 meter. Hun fikk god kamp av Silje Opseth, som ble nummer to med hopp på 129 og 135 meter. Thea Minyan Bjørseth tok tredjeplassen med 123,5 og 121,5 meter.

– Jeg var bare litt for lite bestemt i lufta og det klarer jeg ikke å rette opp i i landinga, sier Eirin Maria i en sms til Vefsn No.

– Tar med meg det jeg gjør på kanten for det begynner å bli ganske bra.

Hun tar det ikke så tungt at pallen akkurat glapp

– Bryr meg ikke noe særlig om plasseringa, de vet jeg at kommer når jeg blir bedre på siste del av svevfasen og landingen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.