Fremtind registrerer over 60 prosent flere bilsmeller 16. mai enn ellers i mai. Foto: Fremtind.

Fått bulk i bilen i 17. mai-kaoset?

Om du fikk deg en bulk i bilen 16. eller 17. mai, er det ikke helt unormalt.

Statistikken viser at mange opplever å få skade på bilen i 17. mai-forberedelsene, men de to siste årene hadde lavere tall grunnet corona.

Pandemien har de siste to årene gitt mindre trafikk og en unormal 17. mai-feiring. I normale år derimot, som i 2019 og 2018, har forsikringsbransjen registrert langt flere bulkeskader på 16. mai enn øvrige dager i mai.

Stress og uoppmerksomhet er en gjenganger på typiske utfarts- og handledager. Det fører til mange skader som kunne vært unngått.

– 16. mai er den store handledagen før nasjonaldagen. Vi registrerer over 60 prosent flere bilsmeller spesielt i forbindelse med rygging, påkjøring bakfra og på parkerte biler enn ellers i mai, sier Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

Og om du ikke var klar over det: “Den store bulkedagen” er 22. desember, og noen ganger den 21 - litt avhengig av hvilken dag juleaften faller på.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.