Foto: Kristian Rødvand

– Et stort utbrudd på Helgeland vil gi bedriftene vesentlig større utfordringer enn hva karantenebestemmelsene gjør

Skrevet av Kristian Rødvand
21.03.2020 12:52 - OPPDATERT 22.03.2020 07:05

Varaordfører Rune Krutå kritiserer NHO Nordlands utspill om å droppe lokale karanteneregler. –Vedtaket er riktig! slår Krutå fast.

NHO Nordland, LO Nordland, NAV Nordland og fylkeskommunen i Nordland gikk nylig ut med en felles pressemelding der de tok til ordet for å droppe lokale karanteneregler for å trygge arbeidsplasser.

– Koronakrisen gir utfordringer for kommunene som ønsker å verne egne innbyggere best mulig, men det er et stort problem at lokale smitteverntiltak, reiseforbud og karanteneregler stanser forsyninger og truer viktige samfunnsfunksjoner i Nordland, skriver de blant annet i pressemeldingen.

Varaordfører i Vefsn Kommune Rune Krutå svarte umiddelbart på utspillet med et kritisk Facebookinnlegg.

–Det er helt riktig at vedtakene gir store utfordringer, men vedtakene er også tvingende nødvendig akkurat nå. Vi på Helgeland er heldigvis hittil veldig mildt rammet av Korona-viruset, men vår tur vil nok også komme med større utbrudd. Et stort utbrudd på Helgeland vil gi bedriftene vesentlig større utfordringer med å løse den daglige drifta, enn hva karantenebestemmelsene gjør, skriver Krutå.

I følge pressemeldingen varsler flere bedrifter i Nordland at det er krise om ikke reiserestriksjonene mellom kommunene i Nordland oppheves umiddelbart. Krutå påpeker imidlertid at ingen lokale bedrifter som han har vært i kontakt med har uttrykt ønske om å få endret vedtaket.

–Jeg har den siste uka snakket med både bedrifter og lokale LO, ingen har tatt til ordet for at kommunene burde endre vedtaket. Flere av dem har derimot berømmet vedtaket, selv om det gir dem store utfordringer med å løse driften. Skulle vi lette på vedtakene, så ville det faktisk ikke være bare mot Salten vi må åpne for at samfunnet skal gå smidigst mulig, da må også grensen mot Trøndelag åpnes for vår del. 

Krutå skryter av kommunelegenes håndtering av situasjonen.

–Akkurat nå er jeg veldig glad for at vi har kommuneleger som samarbeider tett og håndterer alvoret i situasjonen. Ikke minst at de setter helse og innbyggere i første rekke når de fatter vedtak. Full støtte til kommunelegene. Vedtaket er riktig! slår Krutå fast.

–Mulig det gir utfordringer også i Salten, men jeg vil tro at også de som tar til ordet for å endre vedtaket setter pris på at vi holder fylkesgrensen stengt. Skulle vi følge argumentasjonen deres, så kan heller ikke grensen sørover være stengt.

Han avslutter med en positiv melding til folket.

–Det er ei krevende tid, men vi skal stå'n av og komme sterkt tilbake.

------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.