Kjærstin Berntzen og Kristian Rødvand skal skrive om Vefsn i tiden fremover.

Et comeback og et nytt tilskudd i Vefsn No: – Nå skal vi satse!

Skrevet av Redaksjonen
26.04.2021 20:00 - OPPDATERT 28.04.2021 07:15

Kjærstin Berntzen er ansatt som journalist i Vefsn No, men Kristian Rødvand vender tilbake som frilanser. – Nå skal vi satse, og utlyser enda en stilling utover denne, sier styreleder Geir Are Jensen.

En fra Rana og ei fra Tromsø, som begge har blitt glade i Vefsn. To journalister som kommer utenfra skal fremover skrive om det som rører seg i kommunen. Det kan gi nye perspektiver på kjente saker, og nye spørsmål vil bli stilt fra de to som ser byen og området med litt andre øyne. 

 

DEN HJEMVENDTE JOURNALIST

Kristian Rødvand er kjent for de fleste fra sitt forrige opphold i Mosjøen, da han jobbet som journalist i Vefsn No på fulltid. Nå har han kommet tilbake til Mosjøen for å jobbe som kommunikasjonsansvarlig for Festspillene på Helgeland, en prosjektstilling som vil vare i tre måneder. Samtidig skal han jobbe som frilansjournalist for Vefsn No.

– Jeg valgte å returnere til min gamle jobb på Nasjonalbiblioteket da permisjonen gikk ut ved årsskiftet, men jeg er fortsatt glad i både byen og i Vefsn No og er glad for at jeg fortsatt kan bidra som frilanser, forteller Kristian.

Han har flyttet tilbake og installert seg i leiligheta som skal være hans hjem de neste tre månedene.
– Det har vært lite skriving til nå i år, men jeg har nettopp flyttet tilbake til byen for et tre måneders engasjement som kommunikasjonsansvarlig for Festspillene Helgeland og kommer til å være aktiv som frilansjournalist på si. Jeg ser fram til en innholdsrik sommer i Mosjøen.

 

HISTORIKEREN FRA 9000-BYEN

Kjærstin Berntzen er fra Tromsø, og flyttet til Mosjøen i slutten av 2017. Hun begynte som journalist i Vefsn No for tre uker siden.

[annonse]
– Fra før kjente jeg hovedsakelig til Helgeland fra historiebøker og sagn. Hele regionen var omsvøpet i noe mytisk. Etter at jeg flyttet hit, har jeg blitt godt kjent med området, og funnet ut at det er mye mer med Helgeland enn Petter Dass og sagn om fjell, sier hun.

Kjærstin har mastergrad i historie, et fag hvor tekst står sentralt.

– På universitetet ble det ofte sagt at en god historiker er en god forfatter. Jeg har alltid vært glad i å skrive, men det er en merkbar overgang fra historiske tekster til avisartikler:

– Det er en mye friere form for tekst enn jeg er vant til, noe jeg liker veldig godt. Tempoet er høyt, men det er gode veiledere i Vefsn No, så hver dag lærer jeg noe nytt om både journalistfaget og Vefsn. Og jeg savner på ingen måte å skrive fotnoter!

– Tidligere har jeg blant annet jobbet med historien om den kalde krigen i et nordnorsk perspektiv og byhistorie på museum, som feltregistrator for gamle bygninger, innenfor kundeservice på ølbryggeri og i transportbransjen, som rådgiver for en tidligere Tromsø-ordfører, samt noen år som frivillig i en partipolitisk uavhengig ungdomsorganisasjon.

Å prøve seg som journalist, er noe hun har tenkt på lenge.

– Flere av de jeg studerte med jobber i dag som journalister, og det er en bransje jeg lenge har vært nysgjerrig på. Jeg har mange interesser og er glad i å finne gode historier – og Vefsn er full av interessante folk med spennende fortellinger.


VIL HA FLERE

– Jeg er veldig glad for at Kjærstin er på plass. Hun er et stort talent, og jeg håper leserne våre overstrømmer henne med gode tips. Det er også gledelig å kunne fortsette samarbeidet med Kristian, sier styreleder Geir Are Jensen.

Han ser frem til å ansette enda flere i redaksjonen.

– Vi har nå tatt et klart valg om å styrke redaksjonen, og utlyser enda en stilling i løpet av uken. Jeg håper virkelig vi får gode søkere, og jeg oppfordrer alle som har en journalist i magen om å søke. Også de uten direkte faglig bakgrunn. Det viktigste er at man er godt skrivefør, idérik og har samfunnsengasjement, sier Jensen. 


Er du interessert i en stilling som journalist i Vefsn No? Ta gjerne kontakt med oss på mobil 975 23895 eller til epost [email protected]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.