"Er du blitt bondefanget av Arbeiderpartiet?"

Skrevet for Magnar Kro Baisgård, Vefsn KrF
12.11.2019 19:30 - OPPDATERT 13.11.2019 05:56

DEBATT: – Senterpartiet gikk til valg på å prøve å stoppe Øyfjellet vindkraftverk - nå må partiet levere! skriver Magnar Kro Baisgård.

Berit Hundåla, har du ført velgerne bak lyset? 

Er du blitt bondefanget av Arbeiderpartiet? 

Onsdag den 13. november vil det nye kommunestyret bli satt på prøve. Da kommer saken om ”statlig arealplan” for Øyfjellet vindpark igjen opp. 

Mener representanter fra Senterpartiet at det er grunnlag for statlig arealplan?

Statlig arealplan er en unntaksbestemmelse som gir Staten hjemmel for å overstyre kommunene ved behov. I praksis fratar dette de lokale rettighetshavere i Vesterfjella standard hørings- og klagerett i.h.t Plan- og bygningsloven og Forvaltningslovens "bokstav". Dette er en svært lite demokratisk framgangsmåte som hopper bukk over lokaldemokratiet. Er det slik historien skal skrives?

Senterpartiet gikk til valg på å prøve å stoppe Øyfjellet vindkraftverk - nå må partiet levere!

Velgerne som stemte på Senterpartiet stemte på et parti som var mot Øyfjellet vindkraftverk på grunn av alle ulemper dette vil medføre. Kan det hende at Senterpartiet vil bli veiet og funnet for lett. Kan de klare å holde det de har lovet

Hvis Senterpartiet i Vefsn går inn for Statlig overstyring av lokale rettighetshavere er det svært oppsiktsvekkende. Velgerne stemte på et senterparti som frontet en helt annen holdning i valgkampen.

Kan noen føle seg direkte lurt?

[annonse]
Har noen en finger med i spillet?

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.