Fylkesråd, Kirsti Saxi håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet. Foto: Susanne Forsland

Er din skole en klimavinner?

1. - 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

Gjennom to uker skal ungdommer i hele Norge loggføre klimapositive aktiviteter, og lære om hvordan vi sammen kan få utslippene ned.

-Jeg ønsker at flest mulig fra våre videregående skoler i Nordland vil delta. Dette er viktig fordi man gjennom dette retter blikket mot klimautfordringene, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi.

Dekker deltakeravgiften

Fylkesråden sier hun derfor med glede skal dekke deltakeravgiften til interesserte skoler.

-Klimamesterskapet bidrar til engasjement og gir også skolene tilgang til relevant undervisningsmateriale som kan kombineres med annen undervisning. Opplegget er veldig fleksibelt og varer fra 90 minutter til 5 uker, underbygger Saxi.

Konkurranse i sanntid

Så langt er det 3 skoler som har vist interesse, Bodø, Sandnessjøen og Aust-Lofoten videregående skoler. I tillegg til at skolene konkurrerer seg i mellom, kan klassene på den enkelte skole også konkurrere mot hverandre i lag.

-Selve mesterskapet skjer gjennom en app som alle elever og lærer får tilgang til. Her logges aktivitet, og resultater vises i sann-tid, forklarer Saxi.

Lek og lær

[annonse]
Mange ungdommer er allerede engasjerte og Saxi mener mesterskapet kan bidra til å omsette dette engasjementet til handling - og på en artig og lærerik måte.

-Skal vi få ned klimagassutslippene våre er det viktig at vi alle lærer å ta gode valg. Dette er en fin og leken måte å gjøre det på, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.

Slik melder du deg på:
Skolene kan ta kontakt med klimarådgiver på fylkeshuset, Charlotte Lassen ([email protected]) for påmelding. Hver skole må ha en kontaktperson som blir invitert til et informasjonsmøte 12. januar.

Les mer om NM i klima her:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.