STYRELEDERE OG DIREKTØRER: adm. direktør Per B. Brochmann (fra venstre), styrelederne Lisbeth Bull Husby og Toril Valla samt adm. direktør Torbjørn Skei. (Foto: Bjørn Vik-Mo)

Enstemmig Coop-fusjon

Skrevet av Redaksjonen
21.08.2019 18:54

Årsmøtet i Coop Helgeland vedtok enstemmig fusjon med Coop Midt-Norge, på et ekstraordinært årsmøte i Mo i Rana i dag.

Vedtaket var i samsvar med innstillingen fra et enstemmig styre i Coop Helgeland – og i samsvar med hva de to samvirkelagenes forhandlingsdelegasjoner kom fram til i vår, skriver styreleder Toril Valla og adm. direktør Per B. Brochmann i Coop Helgeland i en pressemelding onsdag kveld. 

– Dette er en god dag, for med dette vedtaket styrkes Coop på Helgeland, fremholder
styreleder, Toril Valla.

– Vi forbedrer konkurransekraften, øker kjøpeutbyttet til medlemmene og ivaretar de ansattes interesser, sier hun.

Godt forankret

Coop står sterkt i Midt-Norge og på Helgeland. Det fusjonerte selskapet vil ha totalt 143 butikker. Et ekstra årsmøte i Coop Midt-Norge tar stilling til fusjonen 22. august. Med samme positive vedtak der, blir fusjonen en realitet i 1. kvartal 2020.

Adm. direktør Per B. Brochmann oppfatter prosessen som grundig og god.

–  Vi har siden 2017 sondert, gjennomført mulighetsstudier og så til sist forhandlet. Jeg oppfatter også at vi har forankret prosessen godt blant ansatte, sier Brochmann

– Fusjon med Coop Midt-Norge er best for kunder, ansatte og butikkene. Kjøpeutbyttet dobles og sponsormidler til Helgeland øker, sier han.

Noen hovedpunkt

Dette er noen hovedpunkter fusjonsavtalen:

Coop Helgeland blir en egen medlemsregion, Region Helgeland. Coop Midt-Norges styre utvides med en medlemsvalgt og en ansattvalgt fra Helgeland. Den medlemsvalgte vil bli nestleder i styret.

[annonse]
Det nye selskapet vil ha et tilstrekkelig økonomisk grunnlag til at kjøpeutbyttet forblir på 2 prosent, og er i strategisk plan 2019-2023 målsatt til 2 prosent. I dag har Coop Helgeland 1 prosent kjøpeutbytte.

Arbeidsoppgaver knyttet til fellesfunksjoner vil i hovedsak bli utført ved forretningskontoret i Trondheim, men det fusjonerte selskapet vil ha et kontor i Mo i Rana med mange administrative stillinger.

Blir viseadm. direktør

Adm. direktør blir Torbjørn Skei, som i dag leder Coop Midt-Norge. Bjørn Vik-Mo fortsetter som viseadministrerende direktør Trøndelag, mens Per B. Brochmann trer inn i stillingen som viseadministrerende direktør Helgeland. 

Alle ansatte skal opprettholde sine arbeidsvilkår. 

Og det er enighet om at vilkår for ansatte skal samordnes slik at det er Coop Midt-Norges vilkår som skal legges til grunn for drøftinger og forhandlinger.

 

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.