Klarsignal for Polarsirkelen lufthavn

Skrevet av Hedda Hiller
05.02.2019 12:53

Anbudskonkurranse om ny lufthavn i Mo i Rana kan lyses ut men utbyggings- og driftsmodell er ikke avklart.

– Regjeringen ønsker et godt flytilbud i hele landet. Ved Mo i Rana i Nordland er det tatt et spennende initiativ for å bygge en ny lufthavn, og Polarsirkelen Lufthavnutvikling ønsker å lyse ut en anbudskonkurranse om bygging. Det bekrefter jeg nå at de står fritt til å gjøre, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Det har vært et sterkt lokalt ønske om en ny lufthavn i Mo i Rana. Polarsirkelen Lufthavnutvikling (PLU) har dermed ønsket å lyse ut en anbudskonkurranse om bygging av en ny lufthavn ved Mo i Rana. Samferdselsministeren bekrefter nå at PLU eller andre står fritt til å lyse ut en slik anbudskonkurranse.

– I stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2018–2029 er det satt av et statlig bidrag til en ny lufthavn ved Mo i Rana i andre delen av planperioden, det vil si i perioden 2024–2029. Dette betyr at en anbudskonkurranse nå skjer på PLU sin egen regning og risiko. Det samme gjelder ved en eventuell byggestart før Stortinget har lovet midler, sier Dale.

Utbyggings- og driftsmodell for en ny lufthavn ved Mo i Rana er ikke avklart. PLU har ønsket at Avinor skal gi bistand til arbeidet og det bekrefter samferdselsministeren at de kan be om for egen regning.

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.