Berit Hundåla og Bent-Joacim Bentzen. Foto: Nfk

Endelig enighet om ny ferjekai i Mosjøen!

– Dette er en god dag!

Mosjøen får 40 millioner kroner til havneutvikling i byen.

– Vi har jobbet med dette i mange år. Endelig kan vi sette i gang med å utvikle havneområdet og flytte ferjeleiet, sier en fornøyd ordfører, Berit Hundåla.

I en pressemelding informeres det om at fylkesrådet bidrar med 40 millioner kroner til Mosjøen havn og flytting av ferjeleie.

– Dette er en god dag. Vi legger inn midlene i prosjektet til Vefsn kommune ved Helgeland havn. De vil da kunne sette i gang bygging og flytting av ferjeleiet, sånn at de får en praktisk og god utvikling av havneområdet, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

I fellesskap

I fylkestingssaken Årsregnskap og årsberetning 2020 ble det satt av midler til Mosjøen havn, men nivået på investeringene var ikke avklart. Nå har Nordland fylkeskommune kommet til en felles forståelse med Vefsn kommune.

– Nå må vi sette fart i prosjekteringsarbeidet og komme i gang med den utviklingen vi ønsker i Mosjøens havneområde, slår ordfører Berit Hundåla fast.

Skal skje raskt

Et av premissene for at dette kommer til å skje nokså raskt, er forankret i at det i avtalen inngår at prosjektet må startes opp innen to år.

– Det er svært gledelig at vi har funnet rom for å prioritere dette prosjektet i Mosjøen, men også Nordland fylkeskommune har interesse av å få et oppgradert og moderne ferjeleie sentralt i Mosjøen. Prosjektet er et kinderegg som gir fordeler for alle parter. Dette er en gledens dag og jeg håper det settes raskt i gang, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

**

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.