Nytt tilfelle av koronasmitte i Rana

Dreier seg trolig om en person som har testet positivt et annet sted i landet.

En person bosatt i Rana er i dag bekreftet korona-smittet. Dette fremgår av MSIS sin daglige korona-oppdatering.

Det dreier seg trolig om en person som er bosatt i Rana, som har avlagt positiv test i et annet sted i landet.

– Jeg har sjekket med Nordlandssykehuset, som opplyser at det ikke er noen av testene som er tatt i Rana som er positive. Så det er sannsynlig at det dreier seg om en person som har testet positivt et annet sted i Norge, sier kommuneoverlege i Rana, Frode Berg. 

Det totale antallet personer bosatt i Rana som har vært eller er bekreftet smittet, er dermed syv.

Av de foregående seks covid-19-tilfellene hos personer bosatt i Rana, er tre bekreftet smittet etter testing i Rana, mens tre er bekreftet smittet etter at de ble testet andre steder i Norge. 

I Vefsn er det fortsatt kun tre registrerte tilfeller. Nylig meldte VGs statistikk et nytt tilfelle i Vefsn, men det ble avkreftet av smittevernlege Øivind Rømo. Det dreide seg om en forsinket registrering i MSIS-systemet. 

I Nordland er det i dag bekreftet tre nye covid-19-tilfeller. I tillegg til en person som er bosatt i Rana, er det bekreftet ett nytt smittetilfelle i Bodø og ett nytt smittetilfelle i Fauske. Det totale antallet smittede i Nordland er nå 191 personer. 

I Norge er 11.924 personer smittet siden utbruddet i februar. Bare i dag er 58 nye tilfeller bekreftet, og smittetallene stiger nå kraftig nasjonalt. 265 personer i Norge er døde som følge av korona-smitte. 

Økningen i smittetilfeller skaper nå bekymring hos myndighetene. Statsminister Erna Solberg uttalte i går at regjeringen nå vurderer tiltak for å stramme inn igjen, i stedet for å åpne ytterligere opp. Blant tiltak som vurderes er å redusere antall mennekser som kan samles på arrangement, fra 200 tilbake til 50 og ny runde med anbefaling om hjemmekontor. Og i dag har Folkehelseinstituttet (FHI) lagt frem en rapport der man gjør det klart at man må planlegge for en ny, nasjonal bølge, selv om målet er å unngå dette ved å følge de strategiene som er lagt for å raskt slå ned lokale utbrudd. I følge FHI er høsten og vinteren det mest sannsynlige tidspunktet for en eventuell ny bølge, ettersom folk da i enda større grad samles innendørs.

[annonse]
----------

ØYSTEIN BRUVOLD VAR DEN FØRSTE SOM BLE KORONA-SMITTET I RANA - LES INTERVJUET MED HAN HER:

FØDEAVDELINGA PÅ MO BLE STENGT DA TESTEN TRINE SOLBU HELLAND TOK BLE POSITIVT – MEN RESULTATET VAR FEIL:

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.