En person koronasmittet på Dønna

Skrevet av Kristian Rødvand
22.03.2020 11:25 - OPPDATERT 22.03.2020 12:34

En person har fått påvist Covid-19 på Dønna.

 Dønna har fått sitt første tilfelle av koronasmitte melder Dønna kommune på sine hjemme sider. 

Tilbakemeldingen på positiv prøve kom lørdag 21.03., ca. kl. 18:00. Kommunelege 1 mottok meldingen fra legevakten og informerte straks rådmannen – som igjen orienterte ordfører. Den smittede ble kontaktet av kommunelege 1.

Den smittede er i risikogruppen, og hadde selv bedt om å bli testet etter å ha fått symptomer. Pasienten har vært i hjemmekarantene siden onsdag 11.03. Hvordan smitten har blitt overført til pasienten er noe usikkert.

Det er kartlagt hvem vedkommende har vært i kontakt med, og disse er nå informert. De personene som har influensalignende symptomer blir testet.

Situasjonen er håndtert i tråd med de retningslinjer og planer Dønna kommune har for slike tilfeller.

Kommunen satte krisestab den 12.03 for koronavirus og kriseledelsen er informert om situasjonen, som nå altså har endret seg til å omfatte én smittet person.

Personen på Dønna er den andre som er bekreftet smittet av Covid-19  på Helgeland. Fra før har en mann i Rana fått påvist smitte. Vedkommende kom tilbake fra et skisted i Østerrike der mange fra Skandinavia har blitt smittet, og man antar at mannen ble smittet der. 

Tidligere i dag ble det kjent at en person man trodde var smittet – en ansatt ved fødeavdelingen ved Helgelandssykehsuet avdeling Mo i Rana – likevel ikke var smittet. Det siste seg at den positive testen var feil og det ble utført en ny test som var negativ.

I Nordland er totalt 18 personer bekreftet smittet av koronavirus, per dags dato. Ni er bosatt i Bodø, én i Rana, én i Dønna, én i Sortland, to i Vågan, én i Steigen og tre i Hadsel kommune. 

På landsbasis er 2219 personer smittet og syv personer døde. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.