Illustrasjonsfoto: Tom Wolf

Nye koronatilfeller i Træna og Rana

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
26.08.2020 06:00 - OPPDATERT 27.08.2020 05:52

En person er bekreftet smittet av koronaviruset i Træna kommune i går. Dagen før ble en person med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet av covid-19.

En person er bekreftet smittet av koronaviruset i Træna kommune. Vedkommende er isolert i hjemmet og kommunelegen har gjennomført smittesporing, melder Træna kommune i en pressemelding.

Det skal dreie seg om såkalt importsmitte fra utlandet. Kommunen oppfordrer innbyggerne om å fortsette å holde avstand, vaske hendene og hoste i albuen.

Dette er det første korona-tilfellet i Træna kommune.

Smitteantallet i Nordland har økt kraftig de siste ukene. Mandag ble det konstatert korona-smitte hos en person med bostedsadresse i Rana. Vedkommende ble testet et annet sted i landet, og oppholder seg nå der, i isolat. 

Tilfellet med en person bosatt i Rana var ett av ni nye korona-tilfeller med personer bosatt i Nordland, i går. De åtte andre ble alle bekreftet i Vesterålen. I Nordland er det de siste to ukene registert hele 34 nye korona-tilfeller. 

I Norge var det per i går kveld registrert 10.395 personer som har blitt smittet av covid-19. Folkehelseinstituttet anslår at drøyt 90 prosent av de som har blitt smittet, nå er friske.

Det er registrert 264 dødsfall i Norge, som følge av covid-19-smitte. 

 

 

[annonse]

Les mer om:

Træna Korona covid-19 Rana
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.