Fire personer i Nordland bekreftet smittet i kveld

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
24.03.2020 19:40 - OPPDATERT 25.03.2020 06:00

Pasient fra Vega innlagt med korona-smitte. Dønna kommune opplyser at et nytt korona-tilfelle er bekreftet i dag. Og også en person i Meløy og enda en person i Bodø er smittet.

En pasient som ble lagt inn ved Helgelandssykehuset 21. mars med mistanke om covid-19, er i dag bekreftet smittet.

– Sykehuset kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon. Kommuneoverlegen i pasientens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing i pasientens hjemmemiljø kan iverksettes, skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding. 

Pasienten som er innlagt på sykehus er fra Vega. Dette bekrefter kommuneoverlege i Vega kommune, Sinne Marken, overfor Brønnøysunds Avis, nå i kveld. 

Tilfellet fra Vega er det fjerde tilfellet med bekreftet korona-smitte i Nordland, i dag: 

Dønna kommune bekreftet tidligere i kveld at kommunen har fått sitt andre positive tilfelle av covid-19. 

– Testresultatet utløser ikke behov for ytterligere tiltak enn de som allerede er innført. Vedkommende er varslet, og det samme gjelder personer som har vært i kontakt, melder kommunen på sin hjemmeside. 

Meløy kommune bekrefter også at kommunens første positive prøve på koronasmitte ble påvist i ettermiddag. Personen er smittet i Norge, og sitter nå i hjemmeisolasjon. Vanlig prosedyre for smittesporing og varsling er iverksatt. 

Bodø kommune bekrefter i kveld at nok en person har testet positivt der. Dette er Bodø kommunes tiende korona-tilfelle.  

23 personer i Nordland er nå bekreftet smittet av korona. Ti er bosatt i Bodø, tre i Hadsel, to i Vågan, to i Dønna og en person i kommunene Vega, Steigen, Sortland, Meløy og Rana, samt ett tilfelle der bostedskommune ennå ikke er bekreftet.

[annonse]
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.