Fire personer i Nordland bekreftet smittet i kveld

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
24.03.2020 19:40 - OPPDATERT 25.03.2020 06:00

Pasient fra Vega innlagt med korona-smitte. Dønna kommune opplyser at et nytt korona-tilfelle er bekreftet i dag. Og også en person i Meløy og enda en person i Bodø er smittet.

En pasient som ble lagt inn ved Helgelandssykehuset 21. mars med mistanke om covid-19, er i dag bekreftet smittet.

– Sykehuset kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon. Kommuneoverlegen i pasientens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing i pasientens hjemmemiljø kan iverksettes, skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding. 

Pasienten som er innlagt på sykehus er fra Vega. Dette bekrefter kommuneoverlege i Vega kommune, Sinne Marken, overfor Brønnøysunds Avis, nå i kveld. 

Tilfellet fra Vega er det fjerde tilfellet med bekreftet korona-smitte i Nordland, i dag: 

Dønna kommune bekreftet tidligere i kveld at kommunen har fått sitt andre positive tilfelle av covid-19. 

– Testresultatet utløser ikke behov for ytterligere tiltak enn de som allerede er innført. Vedkommende er varslet, og det samme gjelder personer som har vært i kontakt, melder kommunen på sin hjemmeside. 

Meløy kommune bekrefter også at kommunens første positive prøve på koronasmitte ble påvist i ettermiddag. Personen er smittet i Norge, og sitter nå i hjemmeisolasjon. Vanlig prosedyre for smittesporing og varsling er iverksatt. 

Bodø kommune bekrefter i kveld at nok en person har testet positivt der. Dette er Bodø kommunes tiende korona-tilfelle.  

23 personer i Nordland er nå bekreftet smittet av korona. Ti er bosatt i Bodø, tre i Hadsel, to i Vågan, to i Dønna og en person i kommunene Vega, Steigen, Sortland, Meløy og Rana, samt ett tilfelle der bostedskommune ennå ikke er bekreftet.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.