Eirin Maria Kvandal gir tommelen opp etter å ha vunnet første runde av Raw Air Challenge. Foto: Hopplandslaget

Eirin tok første napp i RAW AIR Challenge

Hopplandslagene konkurrerer på Lillehammer i disse dager, og Mosjøjetna Eirin Maria Kvandal har fått en god start med seier i første runde.


Hopplandslagene for både kvinner og menn er i disse godt i gang med gjennomføringen av RAW AIR Challenge , som arrangeres på Lillehammer 7. - 11. september. Her konkurrerer hopperne i ulike konkurranser hver dag, av den typen som er litt mer kreative enn det gjengse hopprenn.

I første konkurranse, Elimination, som ble avholdt i går, var det Robert Johansson og Mojsøens unge hoppkomet Eirin Maria Kvandal som gikk til topps. De tok dermed første napp i sammenlagtseieren. I denne konkurransen ble halve startfeltet halvert etter eliminasjonsmetoden, som navnet på konkurransen tilsier, for hver omgang, helt til en mann og en kvinne sto igjen. Kvandal var suveren og hadde klart beste poengsum. Mosjøjenta har virkelig gjort seg bemerket siden hun begynte på landslaget.

I dag skulle de ha konkurrer i Target jump, men det måtte avlyses på grunn av for sterk vind. Her skulle hopperne spinne et jul nedover bakken, som vil landet et sted mellom 110 og 135 meter. Målet her er å hoppe nærmest mulig "lykkelengden". 

Dette ble resultatene i første runde av Raw Air Challenge:

  1. Eirin Maria Kvandal, Mosjøen IL 195,0
  2. Silje Opseth, Holeværingen IL 176,0
  3. Thea Minyan Bjørseth, Lensbygda 74,0
  4. Karoline B Skatvedt, Trøgstad Skiklubb 65,0
  5.  Heidi Dyhre Traaserud, Heddal IL 
  6. Eva Elise J Amble, Ullensaker Skiklubb
Anna Odine Strøm, Alta IF og Maren Lundby, Kolbulameratene, deltolk ikke i konkurransen. Sistevnte sliter for tiden med Jumpers Knee.

Du finner mer om konkurransen på Facebooksidene til hopplandslaget.

Sesongåpningen i verdenscupen er for øvrig planlagt til 5.-6. desember på Lillehammer. Sommer Grand Prix er avlyst, men hopperne skal etter all sannsynlighet til Oberstdorf for å teste ut VM-bakken. Tidspunkt er foreløpig ikke bestemt.

Dette er konkurransene i RAW AIR Challenge:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.