Det er alltid full trøkk på scenen når disse seilerne kjører sine musikalske show! Foto: Kristian Rødvand

Drunken Sailors fyller et desennium i år

10 år med musikalske sjøslag, skriver de i sin pressemelding. Nå fyller altså Helgelands råeste partyband "tinn-år"!

Du har kanskje hørt gjetord om de musikalske piratene som herjer i farvannene på Helgeland. Kanskje har du også har hatt gleden av å være til stede på ett av deres mange ramsalte og styrlause tokt på Helgeland og omegn.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Kristian Rødvand

The Drunken Sailors så dagens lys i en havnekneipe i Mosjøen i 2012. Den gang var bandet en trio, men etter hvert som bandets rykte som pålitelig festmusikkleverandør spredte seg har nytt mannskap kommet til. I dag teller orkesteret ni erfarne og sjøvante musikere av begge kjønn. Sammen har de skapt et særdeles sjødyktig, musikalsk konsept tuftet på ramsalt partymusikk, god kameratskap og lystig samspill. Spillegleden er alltid på topp når denne gjengen møtes på scenen.

(Saken fortsetter under bildet)

Markus Løkjell og Odd Arne Eiterjord. Foto: Kristian Rødvand

– Det er viktig å vise at man trives på scenen. Man kan spille så teknisk man bare vil, men uten passion og overbevisning blir det ikke bra, sier rabagasten på ukulelen i bandet, Markus Løkjell.

Med over 50 jobber i året før koronaen rammet landet har disse musikalske piratene blitt et populært innslag på konsertscener og festivalscener i de senere år. De har lagd leven på Rootsfestivalen i Brønnøysund, Sjyen på Nesna to ganger, Sjarkenfestivalen på Dønna, Havna på Kaia i Sandnessjøen og Festspillene Helgeland, for å nevne noen. De har også seilt i utenlandske farvann og spilt på Serbia Music Festival. Det er ikke verst for et orkester med medlemmer fra en såpass sprikende sjangermessig bakgrunn.

(Saken fortsetter under bildet)

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Stig Baadstø Nilsen. Foto: Kristian Rødvand

– Vi har bakgrunn fra en salig miks av stilarter, fra klassisk utdannede fiolinister til blues og hardrock. Litt av poenget med den første prototypen var å stette sammen folk som egentlig ikke burde spille sammen for å se om det gikk an, sier Sailors-veteran Stig Baadstø Nilsen.

 – Ti år senere ser vi at svaret fortsatt er ja.

Den 23. september ankrer piratene opp i Mosjøen Kulturhus med fullt mannskap når ti år på det musikalske storhavet skal markeres med en forrykende jubileumskonsert.

Kanskje dukker det også opp en og annen gjestepirat. Kast loss, sett seil, heis piratflagget, sving seidelen og bli med på feiringa!

 

Hele gjengen på scenen i lag med Vinnie. Foto: Kristian Rødvand

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.