Narvik vil arrangere VM i alpint i 2027, men får konkurranse fra blant annet to meget velkjente vintersportbyer. Foto: Jan-Arne Pettersen / Arrangør Narvik 2020 / NTB

Drømmer om alpin-VM i Nord-Norge, men får tøff konkurranse

Skrevet av Roger Marthinsen, NTB
02.05.2021 16:35 - OPPDATERT 03.05.2021 07:02

Det er beskrevet som et mesterskap som skal løfte en hel landsdel; VM i alpint som Narvik håper å få arrangere i 2027. Men Narvik er ikke den eneste byen som vil arrangere mesterskapet.

Crans Montana, Garmisch-Partenkirchen og Soldeu er de tre øvrige kandidatene til å arrangere VM i alpin om seks år. Dette opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) søndag. 

Søknadsfristen for å melde sin interesse for arrangementet utløp 1. mai. De fire kandidatene skal nå levere en omfattende søknad der arrangørkonseptet presenteres i sin helhet. Fristen for dette er satt til 1. september. Hvem som får VM i 2027, blir klart under FIS-kongressen 26. mai 2022. 

Sveitsiske Crans Montana og tyske Garmisch-Partenkirchen er velkjente vintersportssteder. Mindre kjent er Soldeu i Andorra. 

Norge er en internasjonal gigant innen skisport, men har faktisk aldri tidligere arrangert et alpin-VM. 

– Det å få tildelt et stort og attraktivt internasjonalt mesterskap kan sammenlignes med et langt maratonløp. Etter fem år med nasjonal prosess som endte med at Narvik skal være Norges kandidat, går vi inn i en ny fase. Nå starter det internasjonale arbeidet, sier skipresident Erik Røste. Han er klar på hva som blir hovedargumentene for å overbevise skitoppene om at Narvik er det rette valget. 

– Her skal vi konkurrere mot store og kjente alpindestinasjoner hvor vi må framheve Narviks styrker med løyper fra fjellet og rett ned i havet og en kompakthet i arrangementet hvor alt er i gangavstand, sier Røste. 

Han peker videre på at engasjementet og støtten søknaden har fra hele Nord-Norge, også blir særdeles viktig å formidle. 

– Det vil være selve garantien for at et VM i Narvik i 2027 blir en suksess, sier skipresidenten. 

– Vi representerer noe nytt, med et arktisk VM i fjord- og fjell-landskap. Og ski- og alpinnasjonen Norge er samlet og entusiastisk klar for å arrangere alpin-VM, sier ordfører i Narvik kommune, Rune Edvardsen.

[annonse]
I 2023 skal alpin-VM arrangeres i franske Meribel-Courchevel. To år deretter er østerrikske Saalbach arrangør.Deretter kan det altså være Narviks tur. 

I dag ble det videre kjent at Falun er eneste søker til Ski-VM i 2027, mens Oberstdorf er eneste søker til VM i skiflyvning i 2026.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.