Stolte og glade prisvinnere, her representert ved Maja Meisfjord, Michael Dewar, Marit Thomassen og Rikke Lund Foto: Jens wiken
Se bilder fra flere år med dansekompaniet

Drivkraftpris til BALANCE - Mosjøen Danseforening

Under Drivkraftkonferansen delte SpareBank 1 Helgeland ut priser og stipend til ildsjeler og bedrifter som gjør en forskjell i lokalsamfunnet.


Og den som stakk av med årets drivkraftpris ble BALANCE - Mosjøen Danseforening, som får 100 000 som de skal dele ut til ett eller flere formål som ytterligere skal styrke det frivillige arbeidet på Helgeland.

Det er ikke få medlemmer som nyter godt av den prisvinnende danseforeningen. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

– Det var skikkelig deilig - den anerkjennelsen. Vi jobber oss jo forderva, sier en fornøyd Rikke Lund i dansekompaniet, som for tiden er i mammapermisjon.

Danseforening Dansemiljøet i Mosjøen og omegn hadde ikke vært det samme uten årets mottaker av drivkraftprisen. På få år har BALANCE greid å bygge opp et solid og godt dansemiljø i Vefsn, og har i dag over 300 unge medlemmer, og et viktig tilbud ikke minst for jenter, skriver SpareBank1.

Fra High School Musical med Balance i kulturhuset. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

Fra juleforestilling. Foto: Jens-A. Remmen WIken

Et enstemmig styre i Gavestiftelsen avgjorde derfor at årets Drivkraftpris går til BALANCE.  

– Med et slikt engasjement for lokalmiljøet er det ikke vanskelig å se hvorfor BALANCE fortjener årets Drivkraftpris. De er en verdig mottaker og en ekte drivkraft for dans og kultur på Helgeland, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard fra scenen under kveldsarrangementet på Drivkraftkonferansen.

Foto: Jens-A. Remmen Wiken

– Å få en slik stor anerkjennelse kommer godt med. Det gir oss drivkraft. Nå må vi bare jobbe videre med å utvikle oss, sier Marit Thomassen i BALANCE, som mottok prisen sammen med partner Rikke Lund og et knippe dansere som sto for kveldens underholdning.

(saken forsetter under)

 

– Det er kjekt at vi kan være til nytte i lokalsamfunnet, og at mange utvikler seg hos oss og at vi kan bidra til å skape gode opplevelser; det er vi stolte av, sier Rikke Lund i BALANCE.

– Vi i Lokalbanken setter stor pris på jobben dere gjør, og jobben dere har gjort for dansemiljøet i Vefsn.  Det er utrolig inspirerende, avslutter Hanne. 

Foto: Jens-A. Remmen Wiken

Under øving til juleforestilling i 2021. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

Øving i studio i 2018. Foto: Pål Leknes Hanssen

Scenen full av danseglade barn og ungdommer. Foto: Jens-A. Remmen WIken

Under øving i dansestudioet i Vefsnvegen. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

Foreningen har flere egne grupper for voksna dansere også. Foto: Jens-A. Remmen WIken

Foto: Kristian Rødvand

Publikum reiser seg for dansekompaniet. Det er stort sett alltid full sal når det er show med Balance i kulturhuset. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

***

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.