Dobbel Nogi med vinylslipp på Hemnesberget

Skrevet av Kristian Rødvand
02.07.2020 11:59

Vinylpressen av debutskiva til Nogi ble kraftig forsinket, og før han rakk å holde slippkonsert kom koronaen. I august skjer det endelig, og det to ganger på samme dag.

Hemnesværingen Oddmar Nogi Sjåvik har høstet mange lovord for sin debutplate "Nogi", som ble lansert med brask og bram i fjor høst. LP-platene lot imidlertid vente å seg, men nå er det endelig rykende fersk vinyl å oppdrive og det må selvfølgelig feires.

Første august varter plateaktuelle Nogi opp med hele to konserter på en og samme dag, med offisielt vinylplateslipp som del av pakken. Med fullt band og gjennomspilling av hele sitt selvtitulerte debutalbum som kom ut i fjor høst, inntar Nogi to forskjellige scener på Hemnesberget - både utendørs og innendørs – visst nok med en og annen musikalsk overraskelse i ermet.   

Første konsert holdes utendørs i parken - Hemnesbergets grønne lunge - kl. 14.00. Hemnesjazz er teknisk arrangør og skal i tillegg bidra til å skape god stemning på «berget» hele denne dagen i samarbeid med handelsstanden. Den andre konserten foregår på kveldstid inne på Hemnesbergets stolte klubbscene, «Jernvaren.».

– Vinylplatene skulle egentlig lanseres samtidig som plata ble sluppet på CD og digitale plattformer under fjorårets Smeltedigelfestival, men vinyltrykket ble dessverre forsinket grunnet leverandørtrøbbel, forteller Nogi i et presseskriv.

(Saken fortsetter under bildet)

I samarbeid med Hemnesjazz fikk Nogi i stand et eget vinylplateslipp på Hemnesberget i begynnelsen av april, men så kom koronakrisen og satte en stopper for det. Som for de fleste artister fulgte det flere kansellerte opptredener for både Nogi og hans bandmedlemmer, som også inngår i mange andre musikalske konstellasjoner. Nå tenker altså Hemnesartisten å ta igjen det tapte med dobbeltkonsert.

Under fjorårets utsolgte Smeltedigelfestival fikk Nogi terningkast 5 fra Rana No med overskriften «Helgelands nye låtskriverkonge», og for tiden spilles den sommerlige Nogi-singelen «Even When it Rains» jevnlig i NRK´s Nordlandsending. Nylig anbefalte gitarlegenden Knut Reiersrud «Nogi» i NRK P2´s «Bluesasylet» og spilte av platekuttet «Soldier Blue» derfra, hvilket var en solid fjær i hatten for Hemnesartisten. 

– Bakgrunnen for initiativet til en dobbel konsert, baserte seg egentlig på en miskalkulering omkring hvor mange publikummere det kunne forventes inn på Jernvaren ut ifra rådende smittevernregler, skriver Nogi.

[annonse]
– I en tidlig fase av planleggingen, tenkte vi at det ble rom for ca. 50 publikummere. Med tanke på at konserten foregår samtidig som selve Hemnesjazzen skulle gått av stabelen og at mange kanskje var konserthungrige attpå «livekonsert-tørken», foreslo jeg overfor Hemnesjazz å ha en ekstra utekonsert på formiddagen. Dette for å kunne gi rom for et større og bredere publikum, da kanskje ikke alle kom seg på senkveldens begrensede klubbscene. I etterkant har det vist seg at Jernvaren kan ta inn ca. 80. publikummere, og med at utearrangementet i parken nå kan ta inn til 200, så da skulle det så absolutt være bra med kapasitet, mener platedebutanten.

(Saken fortsetter under bildet)

Nå håper han folk er klare for å nyte kjærkommen livemusikk både på klubb og ute i det fri og at også folk utenfra kan se dette som en fin anledning til å ta seg en «Hemnesweekend» med livemusikk og sommeraktiviteter.

– Jeg satser på godvær og en viss hippie-stemning ute i parken, men da med en mer platonisk peace & love-kultur der vi følger smittevernrådene på en god måte. Hemnesjazz stiller med sommerlig servering av både vått og tørt for store og små, skriver Nogi.

– Jeg kommer også til å presentere et par nye låter, som vi gleder oss til å spille, og selvsagt serveres det også «Sjåvikhumor» av tørreste merke. Så får vi se om det kanskje kommer en gjesteartist eller to? På kveldstid blir det eksklusiv klubbkonsert på jernvaren med påfølgende åpent arrangement til klokken ett. Det vil snurres vinylplater og sosialiseres på en armlengdes avstand. Det er lov til å fotflørte, da, sier Nogi.

– Men der stopper der, altså, legger han til.

Etter begge konsertene blir det mulig å kjøpe og få signert «Nogiplata» både på CD og vinyl.         

Med seg har Nogi sine faste våpendragere, et aldri så lite stjernelag bestående av kjente og kjære Helgelandsmusikere; Holger Chr. Sjåvik på bass, Tage Vedal på trommer, Tor Petter Aanes på tangenter, Magnus løkken Jacobsen på elgitar, samt Nadia Bjørkheim på kor.

– I flere av musikerne har jeg dessuten med vokalister av ypperste merke, som kommer til å sette skikkelig særpreg på låtene, tilføyer Nogi som kan skrive under på at han gleder seg stort og er mer enn entusiastisk og spent på årets sommerbegivenhet.