Foto: Hans Petter Sørensen

Disse kommune kommer for å diskutere utdanning

Skrevet av Roger Marthinsen
07.09.2020 17:10 - OPPDATERT 08.09.2020 06:02

Åtte Helgeland-kommuner kommer til å være representert på den fjerde utdanningskonferansen om høyere utdanning på Helgeland: – Vi trenger denne debatten fram mot stortingsvalget i 2021.

Åtte kommuner på Helgeland er representert med politisk ledelse, når Folkeaksjonen for høgere utdanning på Helgeland, Nesna kommune og Kvinneuniversitetet i Norden arrangerer sin fjerde utdanningskonferanse på Nesna, kommende torsdag.

Kommunenes representanter skal delta i en paneldebatt som skal avslutte konferansen. Følgende kommuner vil være representert: Ordførerne fra Grane, Vefsn, Alstahaug, Leirfjord, Lurøy og Nesna. Rana kommune stiller med varaordfører Anita Sollie, mens Brønnøy kommune skal delta med formannsskapsmedlem Magnar Solbakk.

Dette er den fjerde konferansen som blir arrangert på Nesna etter at Nord universitet vedtok å legge ned Campus Nesna. På konferansen vil arrangøren stille spørsmål om hvem som tar den regionale høgskolen sin rolle og samfunnsansvar, og med et særlig fokus på de kommunale behovene for utdanna personale til skole, barnehage og helsevesenet. Innledere skal belyse utfordringene etter strukturreformen og hvordan dette innvirker på mulighetene for å utdanne viktig fagpersonale til distriktene. 

– Vi har erfaring for at slike konferanser er viktige for å sette fokus på utdanningspolitiske utfordringer i distriktene. Skal vi få reetablert et fullverdig høgskoletilbud på Helgeland, så trenger vi denne debatten fram mot stortingsvalget i 2021, sier leder i Folkeaksjonen for høgere utdanning på Helgeland, Jenny Myklebust. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.