– For Kunnskapsparken handler det hele tiden om å gjøre andre bedre, sier Kunnskapsparken Helgelands Bjørn Audun Risøy. Foto: Kunnskapsparken Helgeland

Dette teamet skaffet i fjor bedrifter på Helgeland 68 mill.

Skrevet av Roger Marthinsen
25.02.2019 16:45 - OPPDATERT 25.02.2019 19:01

I 2016 bisto Kunnskapsparken Helgeland med å skaffe bedrifter på Helgeland 20 mill. i utviklingsmidler. I 2017 vokste dette tallet til 54 mill. Og i 2018 toppet man dette tallet med 14 millioner.

I 2018 bisto Kunnskapsparken Helgeland med å utløse 68 millioner kroner i utviklingsmidler direkte til bedrifter. Dette er en betydelig økning fra 20 mill. i 2016 og 54 mill. i 2017. 

Total ramme på prosjektene Kunnskapsparken Helgeland var involvert i i 2018 var mer enn 250 millioner kroner, inkludert bedriftenes egeninnsats og egenkapital.

Dette fremkommer i en pressemelding fra Kunnskapsparken Helgeland.

FORSKNING OG UTVIKLING

– Kunnskapsparken Helgeland jobber tett med bedrifter og gründere på hele Helgeland, og stadig flere tar kontakt med oss og ønsker samarbeid, sier daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland, Bjørn Audun Risøy. 

– Hoveddelen av støtten til forskning og utvikling er nasjonale midler som ellers ville havnet andre steder i Norge. Dette er for eksempel SkatteFUNN og ulike virkemidler i regi av Innovasjon Norge. På Helgeland har det vært en betydelig økning i antall SkatteFUNN-søknader og de fleste søknadene Kunnskapsparken har vært involvert i har blitt innvilget, sier Risøy. 

GJØRE ANDRE BEDRE

– I tillegg ble det utløst 27 millioner kroner til fellesprosjekter innen kompetanse, nettverk og innovasjon for å utvikle næringsliv og samfunn på Helgeland. Eksempler på dette er nasjonale og regionale satsinger som Arctic Cluster Team, Olje- og gassklynge Helgeland, FORREGION til Norges Forskningsråd og Nordland fylkeskommune, SIVAs inkubatorprogram, samt en rekke andre kompetanse- og samarbeidsprosjekter, sier Risøy i pressemeldingen.

– For Kunnskapsparken handler det hele tiden om å gjøre andre bedre, og vi bidrar med blant annet kompetanse, nettverk, rådgivning, søknader og synlighet. Vi er stolte og ydmyke over den tilliten både bedrifter og det offentlige viser oss, og skal stå på videre for å få til enda mer på Helgeland, sier Bjørn Audun Risøy.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.