Fra Korgfjelltunnelen og sørover er det så vanskelige kjøreforhold at vegtrafikksentralen anbefaler at man lar bilen stå. Foto: Statens vegvesen

– Dette er ikke den rette dagen å kjøre bil på. Hold deg hjemme!

Kjører du piggfritt? Da bør du la bilen stå om du har tenkt å kjøre her!

Vegtrafikksentralen Nord melder om svært glatte veier langs E6 på hele strekningen mellom Korgfjelltunnelen og sørover mot Majavatn. Det meldes også om glatte partier inne i Korgfjelltunnelen, og da spesielt i tunnelåpningene.

Med høljeregn som slår om til is idet det lander på bakken, er det stedvis svært vanskelige kjøreforhold. Vogntog og biler med piggfri dekk bes vente til veien er kjørbar.

– Alt av mannskap er ute og strør veien, men isen legger seg over igjen like raskt som vi rekker å strø, skriver vegtrafikksentralen på Twitter. 

Trafikkoperatør Kristin Storrø hos Vegtrafikksentralen Nord opplyser at det ikke er registrert noen alvorlige hendelser per nå, men at det «koker» greit på sentralbordet.  

– Vi har nok å gjøre, det har vi. Det er alarmer som går. Vi har bemannet oss godt, og er forberedt, sier Storrø, som oppfordrer alle om å følge med på trafikkmeldinger. Samtidig oppfordrer hun deg om å bli hjemme, med mindre du absolutt må ut på kjøretur. 

– Dette er ikke den rette dagen å kjøre bil på. Hold deg hjemme, det er utfordrende kjøreforhold. Så vurder turen; dette er et utfordrende værfenomen, sier Kristin Storrø, som forventer at flere veier og broer vil bli stengt utover dagen dersom værmeldingen slår til. 

***

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.