Andreas Dahlmo er ny innholdsprodusent i Rana No og Vefsn No, og flytter fra Bodø tilbake til Helgeland. Foto: Truls Naas

– Det er veldig artig å komme til en bedrift som er i vekst

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
04.05.2021 19:30 - OPPDATERT 05.05.2021 14:10

Vefsn No og Rana No vokser videre, og utvider med til sammen fire stillinger. Første tilskudd er Andreas Dahlmo (35), som tar med seg familien og flytter hjem til Helgeland. Nå er han og samboeren på husjakt i Vefsn.

Andreas Dahlmo er ansatt som innholdsprodusent i Rana No og Vefsn No, med kontorsted i Mo i Rana. Andreas kommer fra stilling som fotograf og redigerer i TV2s datterselskap Screen Story i Bodø, der han produserer innhold for TV2. 

– Vi trives godt i Bodø, men vil hjem til Helgeland og spesielt familien. Samboeren min er fra Trofors, og jeg er fra Drevvatn. Vi har to små barn, men resten av familien og besteforeldrene er på den andre siden av Saltfjellet. Dette er en fantastisk mulighet og ei ny utfordring. Det er veldig artig å komme til bedrift som er i vekst, det er spennende at det virkelig satses, sier Dahlmo. 

PÅ HUSJAKT 

Andreas er utdannet film- og TV-produsent fra Nord Universitet i Steinkjer, og har allerede rukket å få en omfattende CV. Han tok frilansoppdrag for Helgelendingen i og etter studietida og har arbeidet for produksjonsselskapet NEP Norway, Trippel-M Levende Bilder og TV2, både i Oslo, Trondheim og Bodø. 

Som innholdsprodusent vil han jobbe tett sammen med Rana No og Vefsn Nos selgere. Hans jobb blir er formidle de gode historiene og sørge for at kundens budskap kommer tydelig frem. 

– Jeg liker ei utfordring, og ser fram til å bli bedre kjent med næringslivet på Helgeland, der det skjer mye spennende. Blant annet vil en etablering av Freyr ha store ringvirkninger for underleverandører, som har behov for å synes, påpeker han. 

PAPPAPERM 

Andreas skal først avvikle pappapermisjon, før han begynner i ny-jobben 1. november.b Han planlegger å pendle mellom Mo og Mosjøen. Nå er han og samboeren, sykepleieren Anne-Marte Svartvatn, på husjakt i Vefsn.

– Når jeg har fått landet en så spennende jobb tenker jeg at det å finne seg et hus vil være overkommelig, sier Andreas muntert. 

[annonse]
– Vi satser på Helgeland fordi vi har lykkes i markedet. Dette styrker vi nå med en egen innholdsprodusent, sier Ståle Pettersen, som er daglig leder i Rana No og Vefsn No.  

– På markedssiden samarbeider vi tett med vår søsteravis Bodø Nu, og vår kreative leder Rune Nilsen har hittil levert tjenester på Helgeland. Vi har fått fått svært positive tilbakemeldinger på det vi har levert av innhold så langt, noe som gjør at markedet etterspør mer, forteller Pettersen. 

TRENGER STØRRE PLASS

I Vefsn No er det lyst ut ytterligere en stilling som journalist, etter at Kjærstin Berntzen nylig ble ansatt der. 

I tillegg til nyansettelsen av Andreas Dahlmo som innholdsprodusent, er Rana No i en prosess med å ansette to journalister. 

Når disse stillingene er besatt vil det være åtte ansatte i Rana No og tre i Vefsn No. 

– Dette viser at markedet, leseren og annonsekundene ønsker konkurranse. Det gjør at alle mediene blir bedre. Det blir skjerpet journalistikk og en fornuftigere pris. Og vi skal fortsette den offensive satsingen framover, lover daglig leder Ståle Pettersen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.