Kassandra Petsa, 4. kandidat ved stortingsvalget for Nordland FrP. Foto: Nordland FrP
DEBATT

"Det bør være opp til familiene å bestemme over deres egen hverdag"

Det er mange eksempler på familier som taper permisjon, fordi ordningen med tredeling er stivbent og ikke tilpasset at folk lever forskjellige liv, skriver Kassandra Petsa, 4. kandidat ved stortingsvalget for Nordland FrP.


La foreldrene bestemme selv!

Foreldrepermisjonen i Norge er i dag fordelt mellom tre perioder. Nybakte foreldre blir tildelt 46 uker, der 15 uker går til mor, 15 uker går til far, og deretter 16 uker til fri disponering. 

Dette har ikke fungert. Senest i dag leste jeg om en fortvilt nybakt mor i Nettavisen som kalte dette for uansvarlig, og jeg har også blitt oppmerksom på et opprør på Facebook mot dette. Engasjementet viser oss at tredelingen er overformynderi og feil. Det er mange eksempler på familier som taper permisjon, fordi ordningen med tredeling er stivbent og ikke tilpasset at folk lever forskjellige liv.

Heldigvis er det valgår, og det er mulig å gjøre noe med dette. Partiene som er i bresjen for dagens ordning med tredeling er Ap, Sp og Sv - det vil si at en rødgrønn regjering ikke vil kjempe for noen endring. 

Ett av partiene som ønsker at foreldrene skal få fordele permisjonen helt selv, er Fremskrittspartiet. 

FrP har foreslått å la familiene bestemme fordelingen av foreldrepermisjonen selv, dessverre uten gjennomslag i Stortinget. Vi gir oss ikke, og er klare for å kjempe på nytt for dette. Alle familier er forskjellige og vet selv best hva som passer for dem. Vi vil gi familiene frihet til å styre sin egen hverdag. Det bør være opp til familiene – og ikke politikerne – å bestemme over deres egen hverdag. 

Det handler om å gi familiene større frihet til å bestemme over sin egen hverdag. Stem Fremskrittspartiet - vi tar innbyggerne på alvor.
 
Kassandra Petsa, 4. kandidat ved stortingsvalget for Nordland FrP

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.