– Det å være utholdende, ha en god strategi og ikke gi opp før man har fått tilslaget

Skrevet av Knut Wulff Hansen, leder Vefsn Tverrpolitiske Parti
20.05.2019 22:32 - OPPDATERT 21.05.2019 11:02

LESERBREV: Eg vil ha dæ

Eg vil ha dæ, sa ranværingen til jenta fra Korgen. E e interessert i de, sa vefsningen til samme jenta. I dag bor hun på Mo og har to små barn. Det hører med til historien at etter første møte dro vefsningen hjem og ventet, mens ranværingen sto på og ga seg ikke før hun hadde sagt ja.

Historien er aktuell i en tid hvor både Rana kommune og Vefsn kommune kjemper om mange av de samme prosjektene. Det gjelder blant annet sykehus og batterifabrikk. Her gjelder det å være utholdende, ha en god strategi og ikke gi opp før man har fått tilslaget. 

Mo i Rana sier de skal ha sykehuset. Vefsn er uklar og sier at det må ligge på en akse mellom noen steder. Hvis vi vil ha sykehuset må vi selvfølgelig tørre å si at det skal ligge i Vefsn, ikke sitte å vente til det er for sent. Vi kan ikke forvente at Hulda skal koble oss sammen. Hun er fullt opptatt med å forsvare ressursgruppa, dysse ned varslingssakene og å smigre med korridorkameratene sine.

I NRK sin lokalsending i morges snakket daglig leder Tom Einar Jensen om batteribedriften de vil etablere i Rana. Av mange mulige steder valgte de Rana på grunn av de profesjonelle holdningene, måten de ble møtt på og kontinuerlig fulgt opp i etterkant. Vefsn sa også at de var interessert og dro så hjem og ventet.

Vefsn Tverrpolitiske Parti (VTP) mener at noe av det viktigste som må skje fremover i Vefsn er å endre denne vente å se kulturen, vi må bli føre var og ikke alltid etter snar. Når vi vil ha noe så må vi først velge den riktige strategien, deretter kontinuerlig oppfølging og påvirkning og til slutt må vi tørre å si høyt og tydelig hva vi vil. 

Svaret ligger i vårt slagord: Vefsn – en sterk JA kommune.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.