Foto :Forsvaret.

–⁠ Denne dagen er en veldig viktig markering

Heimevernssoldater over hele landet markerte Uniform på jobben-dagen 6. desember.


 En av de var Petter Olsen Bertheussen (37) som jobber i Bodø kommune.

– Denne dagen er en veldig viktig markering, sier han.

Petter Olsen Bertheussen tilhører Hundholmen HV-område, men jobber til daglig som prosjektleder for grønn luftfart i Bodø kommune. Han hadde ingen betenkeligheter med å bære uniform på jobben. 

(Saken fortsetter under bildet)

– Jeg er stolt over å være HV-soldat og synes det er viktig for folk å se at finnes folk i grønt rundt omkring. Folk er jo ikke vant til det, men da bidrar vi med å normalisere at Heimevernet har soldater i alle yrkesgrupper, forteller han.
Hensikten for Heimevernet med dagen er å skape stolthet og anerkjennelse for den innsatsen heimevernssoldaten legger ned, og å vise hvor viktig HV er for den lokale beredskapen i alle landets kommuner.

Når man forstår bakgrunnen for dette så syntes jeg at det er veldig givende å være en del av den norske beredskapen. Hvert eneste år bytter nemlig vi HV-soldater ut noen av våre hverdager, for at resten av Norge skal være trygg i sin, smiler Bertheussen. 

Imponert over deltagelsen

Distriktssjef Finn Ola Helleberg er imponert over deltagelsen blant soldatene i HV-14.

– Deltagelsen er et tydelig signal på soldatene mine er stolte over det å tjenestegjøre i Heimevernet. Samtidig er dette med på å snu det bildet mange har om at Heimevernet bare består av slitne 40-åringer som hater å være på årlig repetisjonsøvelse. Det at så mange soldater ikler seg uniformen i sine sivile jobber synligjør at vi er overalt i hele vårt ansvarsområde, sier Helleberg.

Økt interesse

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å synliggjøre for Norge hva Heimevernet er, og hvilke personer som utgjør Heimevernet. Hensikten med Uniform på jobben-dagen er å skape stolthet og anerkjennelse for den innsatsen heimevernssoldaten legger ned, og vise hvor viktig HV er for den lokale beredskapen i alle landets kommuner. Vi håper en slik dag vil skape interesse og entusiasme for HV, sier generalmajor Elisabeth Michelsen, som er sjef for HV. 

Heimevernet er en avgjørende ressurs for nasjonal beredskap, og kan raskt være på plass der det trengs, når det trengs. Litt ekstra spesielt er det i år med tanke på dagens sikkerhetspolitiske situasjon, og det viktigere enn noen gang å synliggjøre Heimevernet som en landsdekkende militær avdeling.

----

 

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.