Foto: Kristian Rødvand

Demonstrantene får ordre om å fjerne seg

Skrevet av Roger Marthinsen
04.06.2020 13:01

Politiets neste tiltak, dersom demonstrasjonen fortsatt har opphold i området, vil være å gi pålegg til hver enkelt demonstrant om å fjerne seg.

I forbindelse med aksjonene mot vindkraftutbyggingen i Øyfjellet, der arbeidere er nektet adgang, varsler nå politiet at strengere tiltak kan bli satt inn.

– Politiet har fortsatt dialog og har i dag hatt samtaler med både representanter fra demonstrantene og utbygger. Politiet har i denne forbindelse informert om at politiets neste tiltak, dersom demonstrasjonen fortsatt har opphold i området, vil være å gi pålegg til hver enkelt demonstrant om å fjerne seg fra stedet, sier politistasjonssjef ved Mosjøen politistasjon, Lisbeth Aarvik.

– Tidspunktet for når dette pålegget vil bli gitt er foreløpig ikke fastsatt, men demonstrantene er forhåndsvarslet om at pålegget kommer.  I mellomtiden har de mulighet til å forlate området på egen hånd, og slik også unngå eventuelle straffereaksjoner, sier Aarvik, som påpeker at politiet opplever å ha en god dialog og et godt samarbeid med partene, og håper på å få en snarlig løsning på situasjonen.

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.