Alphaville skal spille på Mo i 2019. Foto: Presse

Christian har lokket 80-tallsyndlinger til Mo i Rana

Skrevet av PRESSEMELDING
16.11.2018 15:59

Alphaville skal spille under iFjord-festivalen i 2019.

iFjord-festivalen gleder seg over å kunne presentere det som var et av de største ønskene da de gikk i gang med planlegging av neste års festival. Den tyske supergruppa Alphaville er klar for iFjord 2019.

– Denne signeringen har vi jobbet hardt med å få til og nå er det endelig klart. Det er bare å gjøre seg klare til allsangen, sier en festivalsjef Christian Lorentsen.

Han er svært fornøyd med å kunne presentere synth-popgruppen Alphaville til iFjord-
gjestene.

– Alle som opplevde 80-tallet husker disse og de tidløse sangene spilles fortsatt svært ofte på radio. Dette kan man bare ikke gå glipp av, sier Lorentsen.

 

Alphaville hadde stor suksess med sitt debutalbum «Forever Young» som kom i 1984. De gjorde seg svært gjeldende også her i Norge, og kunne notere seg for hele tre hitsingler fra førsteskiva; hvor tittellåten fikk følge av «Sounds Like A Melody» og «Big in Japan». Alle tre låtene blir å høre når bandet gjester retrofestivalen iFjord. Festivalsjefen innrømmer at Forever Young-plata og Alphaville er en guilty pleasure.

–  Dette var faktisk den aller første LP’en jeg kjøpte, sier rockeren fra Brønnøysund. Verdt å merke seg er at videoen til låten «Forever Young» er spilt nærmere 260 millioner ganger på YouTube.

 

Bandet gav ut sin foreløpig siste plate i 2010, men det er det de gjorde på 80-tallet gruppa huskes best for og det er i denne tidskapselen vi vil få oppleve dem på iFjord 2019.  Bandet har stort sett klart å holde på originalbesetningen og det er fortsatt Marian Gold som leder an og vi gleder oss til å høre hans karakteristiske stemme i teltet i juni.

Arrangørene bak iFjord vil fortsette å slippe nye artister ukentlig frem mot jul. De har et ønske og en plan om å kunne lansere halvparten av artistene før jul og den andre halvparten når januar måned har fått satt seg.

– Vi er overveldet over den mottakelsen vi har fått på at det blir festival også neste år, og billettsalget er allerede over all forventning. Vi tror også på mange festivalpass under årets juletrær. iFjord 2019 vil bli noe helt spesielt, og signeringen av Alphaville er en svært god start på alt vi gleder oss til å presentere for gjestene våre, sier Christian Lorentsen.

– iFjord er festivalen for evig ungdom og i så måte er signeringen av Forever Young-
skaperne en perfekt start på 2019-versjonen, sier han.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.