Foto: Atle Jørgensen

Brødrepåske!

Skrevet av Atle Jørgensen
02.04.2021 07:16 - OPPDATERT 03.04.2021 07:01

RAPPORT FRA PÅSKEFERIEN: Broder Ove og hans bedre halvdel Berit ankom «Gosset» i går kveld, endelig Påskeferie. Ski og tilhørende staver var behørig spent fast på nyinnkjøpte skiholdere – endelig Påsken hvor Broder'n skulle gjenoppta sine skiferdigheter på «beste mulige måte»! Jeg våknet tidlig Langfredag – naturen kaller. Sa James. På med klær, ut i -4°C og til litt nysnø med den lille firebeinte. Da jeg gikk forbi soveromsdøra til Broder'n og hans bedre halvdel på vei ned med James, var det fortsatt stor ro og go'lyder derfra. 

(artikkelen fortsetter etter bildet)

Foto: Atle Jørgensen

Det går en liten jævel i meg av og til…
Ærender utført (James), og inn til litt frokost for far og hans firebeinte sønn. Og kaffe til far, selvfølgelig. Så går det en liten jævel i meg – tro der eller ei – det gjør det av og til. Hvorfor skal Broder'n sove så søtt, mens jeg må opp og jobbe? Urettferdig, og jeg la meg senere enn han også! Så, djevelsmilende, banker jeg på soveromsdøra til Broder'n. «Ove, du må komme ned, det er noe galt med skiene dine. Ser ut som om de er blitt ødelagte i løpet av natta...»! 

Ødelagte ski…?
Djevelsmilet er nå påtagelig, jeg ville nok sett ut som Jokeren, om smilet brøt ut i full blomst, jeg overhører at Broder'n spretter opp av senga. Det pustes og det peses, klær på. Det går fort for seg, så genseren havner bak-frem, men pytt – her er det ski som må reddes! Broder'n løper etter meg ned trappa fra soverommene, morgengruggen fortsatt i øynene. Sko på! «Hva har skjedd?!? Hva har skjedd?!?», kommer det lettere hysterisk fra Broder'n.  

Så lite brukt som skiene er, må de vel være ødelagte?
«Det har kommet snø på skiene», smiler jeg til Broder Ove, som fortsatt egentlig ikke er våken. «Og så lite brukt som de skiene er, må de vel være ødelagte...»? Nå ser også Broder’n djevelgliset. Broder'n blir stuss, men så går det opp for han. Og det er da årets første joggetur både for Broder'n og meg inntreffer. Jeg foran, Broder'n etter med kosteskaftet i ene hånden.

Heldigvis er det nedoverbakke på veien hjem
Vi ender opp ved «God Påske»-skiltet som Bjørg i Langfjorden så fint har satt opp ved veiskiltet langs hovedveien. For der er det slutt på kondisen. Vi ser på hverandre, Broder'n og jeg. Og så kommer latteren, så det må høres over hele distriktet. Var det fullmåne, ville vel alle beboerne i Håkaunbygda tenkt «Varulv», låst alle dører og skodda for vinduer. Broder'n og jeg tusler nedover mot «Gosset». Heldigvis er det nedoverbakke, for pusten gikk tungt der, en liten stakket stund. 

«Du bråvåkna som Jesus etter tre dager i steinhula…!»
Og vi ler, Broder'n og jeg. Rude awakening. «Jeg skylder deg én», smiler Broder'n lurt i skjegget. «Det er greit», ler jeg tilbake, «for dette var en god en. Du bråvåkna som Jesus etter tre dager i steinhula».

Så ler vi igjen og vi ble enda mer go’venner over litt vin senere Langfredag kveld. Påsken er her, jeg håper den blir god for dere alle sammen.

[annonse]
Foto: Atle Jørgensen

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.