Foto: Kristian Rødvand

"Bløffen er avslørt. Nå er vi motstandere av Øyfjellet vindkraftverk i flertall i Vefsn"

Skrevet av Tor Evensen
09.10.2020 14:20

DEBATT: – Trist fjellvandrer og takknemmelige forbipasserende er nå i flertall i Vefsn, skriver Tor Evensen

Trist fjellvandrer og takknemmelige forbipasserende er nå i flertall i Vefsn.

God lokal presseomtale i Vefsn av markeringer ifbm "Den nasjonale vardebrenningen mot vindkraft, i regi av Motvind - Norge 8. okt".
Symbolske flammer fra Trongskaret, Marsøra og Majavatn er formidlet. 

Både Helgelendingen og Vefsn No har referert vardebrennerene i Trongskaret på følgende:

"– Det er mange som takker oss og sier at dette er en flott markering."

" -Det var en mann som kom forbi og fortalte at han hadde gått over der anleggsveien bygges opp på fjellet. Han sa han hadde begynt å gråte fordi det var så trist å se hvordan det så ut på den andre siden."

Uten å vite hvem de forbipasserende eller denne triste fjellvandreren er - Tusen takk for at dere ærlig sier hva dere føler om raseringen av Vesterfjella. 

Motstanden har eksplodert i Vefsn og grunnen er at alle nå forstår hvilket kollosalt naturinngrep som er startet i Vesterfjella. Selv om arbeidet er startet, på utbyggers egen risiko, er det ikke forsent å ytre lokal motstand, tvert imot kan det få stor betydning.

Utbyggingen gir ingen klimaeffekt, raserer tilnærmet inngripsfri natur, trygger ikke industrien, gir svært få arbeidsplasser, fortrenger reindrifta, hemmer reiselivsutviklingen og gir kun "knapper og glansbilder" til kommunen. Den eneste effekten av utbyggingen er enorm fortjeneste til utbygger og eier av vindkraftindustrien.

Bløffen er avslørt. Nå er vi motstandere av Øyfjellet vindkraftverk i flertall i Vefsn.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.